Δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ (13% από 24%) στα κράνη!

Ο Κυριάκος υποσχέθηκε άμεση βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών. Επί τάπητος και τα μεγάλα έργα στους οδικούς άξονεςΤη μείωση του ΦΠΑ στα κράνη για τους δικυκλιστές από το 24% στο 13% εξήγγειλε χτες η κυβέρνηση μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων, τα οποία έχουν ως τελικό στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την πιστή εφαρμογή του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Η σχετική διάταξη, πάντως, θα ενταχθεί στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να έρθει στη Βουλή προς ψήφιση στις αρχές του φθινοπώρου.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε συνδυάσει με αυστηρό μήνυμα τήρησης του KOK την εξαγγελία για να γίνει πιο οικονομική η απόκτηση του κράνους.

«Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνους για τα δίκυκλα.

Οπως εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο, έτσι θα καταστήσουμε και απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά.

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο να θρηνούμε θανάτους από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από ανθρώπους οι οποίοι δεν φορούν κράνη όταν χρησιμοποιούν τα δίκυκλά τους» είχε τονίσει ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον υφυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Ακη Σκέρτσο, τη γενική γραμματέα Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Νίκο

Σταθόπουλο και Γιώργο Καραγιάννη επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσων μέτρων για την πύκνωση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Γνωρίζουμε πόσο προβληματική είναι η κατάσταση που παραλάβαμε. Αυτό δεν είναι, όμως, άλλοθι για να μη βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης για τις αστικές συγκοινωνίες και δεσμεύτηκε ότι από Σεπτέμβριο η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες θα βελτιωθεί αισθητά.

Παροπλισμένο

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι το 1/3 των συρμών του μετρό της Αθήνας είναι παροπλισμένο -κυρίως λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών- και δεν εκτελεί δρομολόγια, ενώ από τους υπόλοιπους συρμούς περίπου οι μισοί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτή τη στιγμή, κυρίως λόγω του προγραμματισμού λειτουργίας της εταιρίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μέσος χρόνος αναμονής για κάθε συρμό να ξεπερνά τα 10 λεπτά και να παρατηρούνται τεράστιες καθυστερήσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Παρεμβάσεις θα γίνουν και για να πυκνώσουν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς από τα 614 λεωφορεία του στόλου, τα 370 είναι αυτή τη στιγμή ακινητοποιημένα.

Παράλληλα, στη σύσκεψη συζητήθηκε ολόκληρο το πλέγμα των δράσεων που αφορά τα μεγάλα έργα υποδομών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και τα οποία σχεδιάζει το υπουργείο, όπως ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος και ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Ειρωνείες ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για «έτοιμη ρύθμιση»

Για επικοινωνιακή οικειοποίηση ενός δρομολογημένου μέτρου από την προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την ανακοίνωση της μείωσης του ΦΠΑ στο κράνος για τους μοτοσικλετιστές.

«Η έτοιμη από καιρό κυβέρνηση Μητσοτάκη εξήγγειλε την ήδη έτοιμη ρύθμιση για μείωση φόρου στα κράνη» σχολίασε ειρωνικά η Θεοπίστη Πέρκα, τομεάρχης Μεταφορών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τις σχετικές ανακοινώσεις.

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για αόριστες εξαγγελίες και αφηρημένη ενίσχυση σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση του παρεχόμενου έργου των αστικών συγκοινωνιών και θέτει τα εξής ερωτήματα προς την κυβέρνηση: Θα προχωρήσει στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Θα προχωρήσει στη συντήρηση και στον εκσυγχρονισμό των συρμών του ηλεκτρικού για τα οποία -όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση; Θα συνεχίσει η πορεία ενίσχυσης του ελληνικού σιδηροδρόμου;

Στο ίδιο μήκος κύματος από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για αόριστη προώθηση μεγάλων έργων υποδομής, επισημαίνουν ότι δεν ειπώθηκε τίποτα από τον πρωθυπουργό για τον σιδηρόδρομο, τις συνδυασμένες μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) και ρωτούν την κυβέρνηση αν θα ολοκληρώσει τα οδικά, σιδηροδρομικά και αντιπλημμυρικά έργα, που είχαν δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα