«Δείχνει» τον Μαρινάκη ο ΣΥΡΙΖΑ και απειλεί με ερώτηση στην Κομισιόν

Τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη «φωτογραφίζει» ο ΣΥΡΙΖΑ...

... ως τον ηθικό αυτουργό της «καρατόμησης» της Βασιλικής Θάνου και προαναγγέλλει την κατάθεση επείγουσας ερώτησης στην Κομισιόν για την κυβερνητική τροπολογία, με την οποία η πρώην δικαστικός βλέπει την πόρτα της εξόδου από τη θέση και τα καθήκοντά της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, πρόκειται να καταθέσει άμεσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για «αυτή τη χυδαία και εξόφθαλμη παρέμβαση στη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού», όπως τη χαρακτηρίζει, σημειώνοντας πως εξυπηρετεί συμφέροντα τρίτων.

«Η ωμή και “φωτογραφική'' κυβερνητική παρέμβαση πλήττει την ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με μεταμεσονύχτια προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο» τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Παπαδημούλης, ενώ σφοδρές ήταν και οι αντιδράσεις άλλων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βλέπουν πίσω από την κίνηση της κυβέρνησης να κρύβονται εκδοτικά συμφέροντα.

Μάλιστα, ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομίας Νίκος Παππάς είπε ότι η τροπολογία δεν συντάχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι προφανές ότι αυτή η πρόχειρη και φωτογραφική τροπολογία έχει συνταχθεί από κάποιο εκδοτικό συγκρότημα και όχι από το κυβερνητικό επιτελείο» είπε, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που κατέχει άλλωστε το μονοπώλιο διανομής των εφημερίδων, και πρόσθεσε: «Της νύχτας τις τροπολογίες τις βλέπει η μέρα και γελά».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ακόμη ότι η απόφαση της κυβέρνησης να παύσει την επικεφαλής και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού ελήφθη επειδή με τις αποφάσεις της επιτροπής υπό την κυρία Θάνου γινόταν προσπάθεια να μπει «φρένο» στις γκρίζες ζώνες και πρακτικές που υπάρχουν στη διανομή του Τύπου.