Ο Γιάννης Ρίτσος στις Βρυξέλλες

Ανεβαίνει στο Art Base το έργο «Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού»Το πρώτο ταξίδι της εκτός Ελλάδος θα πραγματοποιήσει η παράσταση «Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού», ο ποιητικός μονόλογος από την «Τέταρτη Διάσταση» του Γιάννη Ρίτσου.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης στις 5 Οκτωβρίου στο Art Base, στις Βρυξέλλες, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Νάνας Παπαδάκη.

Το «Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού» γράφτηκε το 1960.

Οπως σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης, «κεντρικό πρόσωπο είναι η μυθική Ηλέκτρα, όμως η δύναμη της γραφής του Ρίτσου εκτινάσσει τον μύθο σ’ έναν χώρο σύζευξης πραγματικότητας και ονείρου, στοχασμού, αναζητήσεων και υπαρξιακής αγωνίας, καθώς ο μύθος συναντά τη σύγχρονη ιστορία.

Το περασμένο μεγαλείο, η δόξα, η φθορά και η απογύμνωση σε μια παράσταση με λιτή σκηνική όψη και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, που εστιάζει στον λόγο και φωτίζει τη σημασία του στις μέρες μας».

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ασης Δημητρολοπούλου και η μουσική του Βασίλη Τζαβάρα.

Η παράσταση ανέβηκε πρώτη φορά το 2018, στη δεύτερη σκηνή του Θεάτρου «Αργώ» και στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια.

Στις αρχές του 2019, με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, το «Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού» «ενώθηκε» με σημαντικές ποιητικές φωνές, στο πλαίσιο του «Αφιερώματος στον Γιάννη Ρίτσο» (Τίτος Πατρίκιος, Κώστας Γ. Παπαγεωργίου, Γιάννης Αντιόχου, Αλέξιος Μάινας, Λένα Καλλέργη, Μαρία Κουλούρη, Γιώργος Χρονάς, Κατερίνα Χανδρινού, Μανόλης Πολέντας, Σταμάτης Πολενάκης και Ερη Ρίτσου), σε μια εκδήλωση τιμής της ζωής και του έργου του μεγάλου ποιητή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα