Θανατική ποινή για τους μακελάρηδες ζητεί ο Τραμπ

Κάλεσε τους βουλευτές να αυστηροποιήσουν τη νομοθεσία για την πώληση όπλωνΑπό τη 
Θεανώ Καρούτα 

Να αποκηρύξουν τις θεωρίες περί «λευκής υπεροχής» κάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ τους Αμερικανούς, στον απόηχο του διπλού μακελειού το Σάββατο, σε Ντέιτον και Ελ Πάσο, που κόστισε τη ζωή συνολικά σε 31 ανθρώπους.

«Αυτές οι μοχθηρές ιδεολογίες πρέπει να ηττηθούν» τόνισε και κάλεσε τους βουλευτές να υιοθετήσουν νομοθεσία η οποία θα προβλέπει αυστηρό έλεγχο για όσους θέλουν να αγοράσουν πυροβόλα όπλα, τασσόμενος παράλληλα υπέρ της «ταχείας» εκτέλεσης των δραστών πολύνεκρων επιθέσεων. 

«Δίνω εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να προτείνει έναν νόμο που θα εγγυάται ότι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα μίσους και μαζικές δολοφονίες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή και πως αυτή θα εφαρμόζεται ταχέως, με αποφασιστικότητα και χωρίς χρόνια καθυστερήσεων».

«Το μίσος δεν έχει καμία θέση στην Αμερική. Το μίσος στρεβλώνει τον νου, ρημάζει την καρδιά και κατατρώει την ψυχή» επανέλαβε.

Νομικές διαδικασίες

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ, που βρέθηκε χθες στο Ελ Πάσο στο πλευρό της ισπανόφωνης κοινότητας, δήλωσε από την πλευρά του ότι το μεξικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κινήσει νομικές διαδικασίες για την τρομοκρατική ενέργεια με στόχο τους Μεξικανούς οι οποίοι ζουν στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, σε βάρος του δράστη αυτής της επίθεσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και από πρόθεση, οι οποίες επισύρουν τη θανατική ποινή, ενώ για τον δράστη της επίθεσης στο Ντέιτον του Οχάιο έγινε γνωστό πως είχε προβληματικό παρελθόν.

Συμμαθητές του δήλωσαν πως τους είχε απειλήσει, εντάσσοντάς τους στη «λίστα θανάτου» του, ενώ η αστυνομία επανέλαβε ότι είναι πολύ νωρίς για να διευκρινιστεί το κίνητρό του.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γ.γ. του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ένα από τα δύο τεμένη του Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, όπου οπλοφόρος σκότωσε 51 ανθρώπους πριν από λίγους μήνες, επεσήμανε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεργάζονται για να σταματήσουν τη δράση των αποκαλούμενων «μοναχικών λύκων», οι οποίοι εμπνέονται ο ένας από τον άλλον.

Ενας νεκρός την ημέρα από επιθέσεις στις ΗΠΑ

Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, 246 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 979 τραυματίστηκαν στη διάρκεια ένοπλων επιθέσεων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Stanford Data Project, που καταμετρά ως τέτοιες όσα επεισόδια έχουν πάνω από τέσσερα θύματα (νεκροί και τραυματίες, εκτός των δραστών) σε ένα συγκεκριμένο σημείο και σε συγκεκριμένο χρόνο.

Κατά μέσον όρο, ο αριθμός αυτός στατιστικά ισοδυναμεί με πάνω από έναν νεκρό την ημέρα.

Πρόκειται για μια ιδιότυπη εσωτερική τρομοκρατία, που τις περισσότερες φορές έχει ως πρωταγωνιστές λευκούς ζηλωτές της θεωρίας περί υπεροχής της λευκής φυλής, η οποία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα αντίστοιχα χτυπήματα της λεγόμενης «ισλαμιστικής τρομοκρατίας».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα