Βομβάρδισαν στη Λιβύη αεροσκάφος της Αγκυρας με όπλα και τζιχαντιστές

Τη Δευτέρα βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε μεταγωγικό αεροσκάφος...

... στη βάση της Μισράτα στη Λιβύη, με όλο το φορτίο του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Εθνική Πολεμική Αεροπορία της Λιβύης, που ελέγχεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον της αεροπορικής βάσης της Μισράτα, όπου βρίσκεται η πολεμική αεροπορία της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Σύμφωνα με πηγές του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), σε αεροπορική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας καταστράφηκε μεγάλος αριθμός όπλων που μετέφερε ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροπλάνο τύπου Il-76TD, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Αγκυρα.

Το εν λόγω αεροπλάνο, εκτός από οπλικά συστήματα και πυρομαχικά, μετέφερε και τρομοκράτες τζιχαντιστές, για να ενισχύσουν τα στρατεύματα της κυβέρνησης της Τρίπολης, η οποία μετά την εμπλοκή της Τουρκίας είναι υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σημειώνεται ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μισράτα στις 23.30 της Δευτέρας και καταστράφηκε ολοσχερώς ένα λεπτό μετά την προσγείωσή του, που σημαίνει ότι δεν πρόλαβε να εκφορτώσει το φορτίο του, το οποίο καταστράφηκε.

Τέλος, σύμφωνα με τις πηγές του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, η Εθνική Πολεμική Αεροπορία της Λιβύης θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στην αεροπορική βάση της Μισράτα μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης καταστροφή όλων των στρατιωτικών αεροσκαφών Bayraktar TB2, που παραχώρησε η Τουρκία στην πολεμική αεροπορία της κυβέρνησης της Τρίπολης.