Υστατο «χαίρε» στον 19χρονο, έρευνες για την μπασκέτα

«Ηταν θέλημα Θεού, αλλά πρέπει να αποδοθούν ευθύνες» λέει ο πατέρας του

Αβάσταχτος ο πόνος για τους γονείς, συγγενείς και φίλους του 19χρονου φοιτητή Σταύρου Δ., που επέστρεψε νεκρός από τις διακοπές του στη Χίο εξαιτίας της σάπιας μπασκέτας η οποία έπεσε και τον χτύπησε στο κεφάλι.

Χθες το μεσημέρι οι γονείς, που έμαθαν τηλεφωνικά για τον χαμό του παιδιού τους, και πολλοί φίλοι του είπαν το τελευταίο αντίο στο άτυχο παλικάρι στον Αγιο Νικόλαο Αμαρουσίου όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.

Μέσα στον αθεράπευτο πόνο του ο πατέρας του 19χρονου φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου ζητά να αποδοθούν ευθύνες: 

«Ηταν η κακιά στιγμή. Δεν έχω να πω τίποτα για το περιστατικό. Να φροντίσει η Πολιτεία να βρει τα σφάλματα και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω. Ηταν θέλημα Θεού» είπε μιλώντας στο Open.

Στο πλαίσιο της πραγματογνωμοσύνης που διενεργείται, απομακρύνθηκαν από τις βάσεις τους τόσο η μπασκέτα-φονιάς όσο και η δεύτερη που παρέμενε ακόμη όρθια στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας στη Χίο, και διανοίχτηκε η βάση, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς είχαν γίνει η σκυροδέτηση, ο οπλισμός και η αγκύρωσή τους. 

Την έρευνα παρακολουθεί στενά η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση όρισε δύο πραγματογνώμονες που διερευνούν τα αίτια του κακού. Τραγική ειρωνεία, ότι το 2002 λήφθηκε απόφαση αντικατάστασης των μπασκετών που τοποθετήθηκαν το 1988, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ παρότι είχε εγκριθεί κονδύλι!