Νέα θερμή εισβολή με «40άρια» διαρκείας

Αύριο η πιο δύσκολη μέρα, διάλειμμα το Σαββατοκύριακο και έπειτα πάλι ζέστηΔεύτερη θερμή εισβολή επιφυλάσσει ο Αύγουστος, η οποία αρχίζει από σήμερα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Το νέο κύμα καύσωνα θα επηρεάσει όλη τη χώρα, αλλά κυρίως τα ηπειρωτικά, καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Ανάσα» αναμένεται να πάρουν αρκετές περιοχές μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ σε άλλα μέρη της χώρας οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν περισσότερο και θα υποχωρήσουν από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σήμερα ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο στη δυτική, στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 37-38 βαθμών Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. 

Αύριο αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη μέρα, αφού σε καμίνι θα μετατραπεί ολόκληρη η χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα έως τους 38 με 40 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν σε ένταση, κυρίως στο Αιγαίο, τα 7 και την Κυριακή τα 8 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η ζέστη θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τον κόσμο.

Στην κεντρική Μακεδονία, στην Ηπειρο, στη Θεσσαλία, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου. Σ

την Αθήνα το Σάββατο ο υδράργυρος θα φτάσει στους 36 και την Κυριακή στους 35 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στους 38 και την Κυριακή στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη δυτική, στην κεντρική και τη βόρεια χώρα και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα