Αποσύρεται τυρί από τα Lidl με άγνωστης προέλευσης γάλα

Σε απόσυρση λευκού τυριού που κυκλοφορεί από τα Lidl προχώρησε ο Εθνικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ….… καθώς, έπειτα από έλεγχο, βρέθηκε ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Πρόκειται για τυποποιημένo λευκό τυρί που διακινείται από τα σούπερ μάρκετ Lidl στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, ζήτησε και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι για την άμεση απόσυρση του συνόλου των παρτίδων που αφορούν το λευκό τυρί άλμης από αγελαδινό γάλα με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΠΟ», σε πλαστικούς περιέκτες των 900 γραμμαρίων, του 1 κιλού και των 2 κιλών έκαστο, που παράγεται στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. (5ο χλμ. Ε.Ο. Τρικάλων – Πύλης) και πωλείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Ο λόγος της απόσυρσης είναι το γεγονός ότι από τη συσκευασία απουσιάζει πλήρως η αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος, όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία για την αποφυγή παραπλάνησης των καταναλωτών.

Τα προϊόντα χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά ως προς την επισήμανση και η απόσυρση έγινε ώστε να προχωρήσει από την παραγωγό εταιρία η πληροφόρηση για τη χώρα προέλευσης του γάλακτος, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς – προμήθειας γάλακτος και παραγωγής τελικών προϊόντων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα