«Παίρνουμε δύναμη από την πίστη μας»

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε για τη γιορτή της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, από όπου δεν ξέχασε τον αγώνα των πυροσβεστώνΣτην Τήνο βρέθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Ελλη». Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 9 το πρωί στην προβλήτα του νησιού, όπου έγινε δεκτός από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού. 

Στη συνέχεια παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε πάνω στην πυραυλάκατο «Μυκόνιος» του Πολεμικού Ναυτικού, στο σημείο βύθισης του ιστορικού πλοίου, όπου έριξε στεφάνι στη θάλασσα για να τιμήσει τους εννέα άνδρες που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Ακολούθως μετέβη στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, όπου παρακολούθησε με τη σύζυγό του Μαρέβα την πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και τη δέηση στην κεντρική πλατεία. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κράτησε τη θαυματουργή εικόνα στην έναρξη της περιφοράς της. 

Μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων ο κ. Μητσοτάκης, αφού συνομίλησε με τους πολίτες στη Χώρα της Τήνου, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας, ενώ αναφέρθηκε στον αγώνα και στην αυτοθυσία των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι έδιναν τη μάχη με τις φωτιές ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. «Αυτές τις μέρες παίρνουμε δύναμη και βρίσκουμε καταφύγιο στην πίστη μας. Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία για να ατενίσουμε το μέλλον ως χώρα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με μεγαλύτερη σιγουριά, για μια Ελλάδα η οποία επιτέλους γυρίζει σελίδα και μπορεί να δει το μέλλον της με πραγματική αισιοδοξία» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Σήμερα, όμως, η σκέψη μας είναι με τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις μεγάλες φωτιές, αλλά, κυρίως, με τους άντρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, τους εθελοντές μας. Γι’ αυτούς δεν υπάρχουν αργίες, δεν υπάρχουν Σαββατοκύριακα. Δίνουν με αυτοπεποίθηση τον αγώνα τους και με αυτοθυσία, για να προστατέψουν τις περιουσίες, τις ζωές των συμπολιτών μας, να προστατέψουν το φυσικό περιβάλλον. Η Μεγαλόχαρη να τους δίνει δύναμη και να τους στηρίζει».

—-

Δέσμευση Κυριάκου στην Εύβοια για αποκατάσταση των αγροτών

Δίπλα σε όσους έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην Εύβοια βρέθηκε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη, επισκεπτόμενος το πολύπαθο νησί.

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής «Ολυμπος», όπου ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση στα διάφορα πύρινα μέτωπα, ενώ μετέβη και σε περιοχή έξω από το χωριό Μακρυμάλλη για να δει από κοντά τις ζημιές. Μάλιστα, ενημερώθηκε και για το μοναστήρι της περιοχής, το οποίο από τις πρώτες ώρες της μεγάλης πυρκαγιάς είχε εκκενωθεί, καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει κοντά. Στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη μάχη με τις φλόγες, ανακοίνωσε πως θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία για να αποκατασταθούν οι αγρότες από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που υπέστησαν και προανήγγειλε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί συνολικά η Πολιτική Προστασία.

Επεσήμανε δε ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα η αντιπυρική περίοδος και «θα χρειαστεί εγρήγορση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου απ’ όλες και απ’ όλους, ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τη ζημιά που θα γίνει από τις δασικές πυρκαγιές». Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος και ο απερχόμενος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα