Οι λαλίστατοι κύριοι υπουργοί

Τελικά, οι υπουργοί πότε δουλεύουν; Διότι η εικόνα που δίνουν είναι ότι έχουν «πιάσει στασίδι» σε κανάλια και ραδιόφωνα, κάνοντας συνεχώς πομπώδεις δηλώσεις – διακηρύξεις, αλλά από παραγωγή έργου λίγα πράγματα καταγράφονται μέχρι στιγμής. Εν ολίγοις, πολλά λόγια και ελάχιστες πράξεις. 

Αυτή η τακτική, φυσικά, δεν είναι καινούργια. Αποτελεί συνέχεια των προηγουμένων. Ομως υποτίθεται ότι η νέα κυβέρνηση ήρθε να αλλάξει τα πράγματα. Τις τελευταίες ημέρες το κακό παράγινε. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει. Σε τελική ανάλυση, οι υπουργοί δεν είναι ούτε αναλυτές ούτε σχολιαστές των πρωινάδικων της TV. Μήπως νομίζουν ότι ακόμα βρίσκονται στην αντιπολίτευση;

Θυμίζουμε ότι στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει λίγα λόγια και σοβαρότητα. Τα κρούσματα απειθαρχίας είναι ήδη πολλά. Ισως ήρθε η ώρα να επιβάλει το Μέγαρο Μαξίμου πιο αυστηρούς κανόνες, προστατεύοντας την εικόνα της κυβέρνησης. Η πολιτική δεν γίνεται με επικοινωνιακούς όρους ούτε με πολυλογίες, που κινδυνεύουν μάλιστα να διαψευστούν. Ηδη αρκετές δηλώσεις υπουργών, σε συνεντεύξεις που έδωσαν, αποδείχτηκαν πρόχειρες και ανασκευάστηκαν στη συνέχεια. Λογικό το άγχος ορισμένων να δείξουν ότι εν μέσω θέρους δουλεύουν, αλλά αυτός δεν είναι ο ορθός τρόπος να το πράξουν. Κάποιοι, μάλιστα, σε οικονομικά υπουργεία έχουν μετατραπεί σε καλοκαιρινούς «μαϊντανούς». Φτάνει πια! 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεκίνησε με προσήλωση, δείχνοντας ότι ήταν έτοιμη από καιρό, αλλά μάλλον κάνει «κοιλιά» τις τελευταίες ημέρες. Ισως η χαλάρωση των διακοπών να έχει συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση. Αν και μας είχαν προϊδεάσει ότι φέτος διακοπές δεν θα υπάρξουν για κανέναν, τελικώς η εντολή καταστρατηγήθηκε. Τις επόμενες ημέρες προφανώς θα υπάρξουν ανασυγκρότηση και επιστροφή στην κανονικότητα. Να τρέξουν, επιτέλους, κρίσιμες νομοθετικές πρωτοβουλίες που πήγαν πίσω και κυρίως να παραχθεί έργο. Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος. Να μη χαθεί ούτε μία ημέρα. Στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας της κυβέρνησης, καλό είναι να μπει φρένο και στις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Ο τόπος δεν κυβερνάται από τα τηλεπαράθυρα, αλλά από τα γραφεία και τη Βουλή. 

Τέλος, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και πολλές άσκοπες παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών στο διαδίκτυο και στα social media. Αρκετοί εκτέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Ας μπει κι εκεί ένα φρένο. Είπαμε, ο ελληνικός λαός περιμένει πράξεις. Βαρέθηκε τα λόγια και τα επικοινωνιακά κόλπα. Το επέδειξε με την ψήφο του όταν μαύρισε τους «καθηγητές» της πολυλογίας και της αερολογίας συριζαίους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα