Μπανγκλαντές: Στάχτη η παραγκούπολη, χιλιάδες οι άστεγοι!

Στο έλεος του Θεού βρίσκονται τις τελευταίες ώρες τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι -50.000...

..., σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC-, καθώς απέμειναν άστεγοι εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς που έπληξε παραγκούπολη στην Ντάκα του Μπαγκλαντές, καταστρέφοντας χιλιάδες κατοικίες!

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στη συνοικία Μιρπούρ και κατέστρεψε 2.000 σπίτια, ενώ το BBC μετέδιδε ότι ο αριθμός των σπιτιών που καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά φτάνει τα 15.000.

«Δεν μπόρεσα να σώσω τίποτε. Δεν ξέρω τι θα απογίνω» δήλωσε μετά την πύρινη κόλαση ο Αμπντούλ Χαμίντ, ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, ο οποίος διατηρούσε στην Ντάκα ένα μικρό κατάστημα πώλησης τσαγιού.

Επειτα από πολύωρη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να ελέγξουν την πυρκαγιά, ενώ οι τοπικές Αρχές ανέφεραν πως ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί, παρά μόνο μερικοί τραυματίες που φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παραγκούπολη κατοικούν πολλοί εργαζόμενοι στην τοπική υφαντουργική βιομηχανία, ενώ πολλοί εξ αυτών είχαν φύγει όταν ξέσπασε η φωτιά για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους τη μουσουλμανική γιορτή Αΐντ αλ-Αντχα.