Ρώσοι βομβάρδισαν τουρκική φάλαγγα που μπήκε στη Συρία

«Τρίζει» η συμμαχία Αγκυρας – Μόσχας μετά τη σφοδρή επίθεση στο κομβόιΑπό τη
Θεανώ Καρούτα

Σε πεδίο μάχης μετατρέπεται ξανά η Συρία, καθώς χθες το πρωί τουρκικό στρατιωτικό κομβόι εισέβαλε στη χώρα κατευθυνόμενο προς την Ιντλίμπ, όπου τα συριακά στρατεύματα μάχονται με τους αντάρτες, αλλά και τους εναπομείναντες τζιχαντιστές. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας επιβεβαίωσε την τουρκική εισβολή, ενώ μόλις την Κυριακή οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας είχαν εισέλθει στη Χαν Σεϊχούν, εν μέσω μαχών με τρομοκράτες της Αλ Νούσρα και των συμμάχων τους, στοχεύοντας θέσεις τους και προκαλώντας μεγάλες απώλειες.

Η Αγκυρα δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο, όμως η Δαμασκός κατήγγειλε την αποστολή της τουρκικής στρατιωτικής φάλαγγας «φορτωμένης με πυρομαχικά», την ώρα που γεννιούνται ερωτήματα και για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, με δεδομένο ότι η Μόσχα είναι ο στενότερος σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Τουρκικά οχήματα φορτωμένα με πυρομαχικά κατευθύνονται προς τη Χαν Σεϊχούν για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες, γεγονός που επιβεβαιώνει άλλη μια φορά την υποστήριξη που προσφέρεται από το τουρκικό καθεστώς στις τρομοκρατικές οργανώσεις» υπογράμμισε πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλέστηκε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Κατά της τρομοκρατίας

Αυτή η «επιθετική» κίνηση δεν θα επηρεάσει «την αποφασιστικότητα του Συριακού Αραβικού Στρατού να εξακολουθήσει να κυνηγά τους εναπομείναντες τρομοκράτες» στην Ιντλίμπ ή αλλού, όπως ανέφερε η ίδια πηγή.

Η πιο ενδιαφέρουσα, όμως, και άξια παρατήρησης είδηση ήταν αυτή που μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που ανέφερε ότι η τουρκική φάλαγγα ακινητοποιήθηκε σε αυτοκινητόδρομο, καθώς ρωσικές και συριακές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές για να εμποδιστεί να συνεχίσει τον δρόμο της, κάτι που αποτελεί τη σοβαρότερη κρίση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πηγές, ο βομβαρδισμός του κομβόι από ρωσικά και συριακά μαχητικά έγινε για να σταματήσει η ενίσχυση των ισλαμιστών που υπερασπίζονται την Ιντλίμπ.

Από την επιδρομή σκοτώθηκαν «τρεις πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι δώδεκα», όπως ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα καταδικάζει δριμύτατα αυτή την επίθεση «που αντίκειται στις υπάρχουσες συμφωνίες, στη συνεργασία και στον διάλογο με τη Ρωσία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα