Η Praktiker επιβάλλει… αγρυπνίες!

Επίθεση εργαζομένων στην πολυεθνική εταιρία με αφορμή την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων της από τις 7 το πρωίΓια απαράδεκτη και αντεργατική απόφαση κάνει λόγο η συνδικαλιστική παράταξη ΕΝΕΡΓΑ (Ενωμένοι Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα), με αφορμή την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας Praktiker να ανοίγει από τις 7 το πρωί τα καταστήματά της για το κοινό.

Η ΕΝΕΡΓΑ, στην ανακοίνωσή της, στέκεται τόσο στο γεγονός ότι ανθρώπινα οι συνθήκες που διαμορφώνονται για το προσωπικό των Praktiker παραπέμπουν σε «εργοστασιακές βάρδιες», όσο και στις συμφωνίες που έχουν επέλθει με συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες φαίνεται ότι καταπατούνται.

«Μεμιάς, η πολυεθνική εταιρία PRAKTIKER ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό εκατοντάδων εργαζομένων και ανοίγει τα καταστήματά της για το κοινό από τις 7 το πρωί» αναφέρει η συνδικαλιστική παράταξη.

«Πρόκειται για την απόλυτη ανατροπή της σχέσης οικογενειακής – επαγγελματικής ζωής και απορυθμίζει πλήρως τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων» τονίζει η ΕΝΕΡΓΑ, προσθέτοντας ότι «στην πραγματικότητα, με το ”έτσι θέλω”, αποφασίζουν βλαπτική μεταβολή της εργασιακής σχέσης, κόντρα στα συμφωνημένα και παγιωμένα πλέον ωράρια, αλλά και στις ατομικές συμβάσεις εργασίας».

«Αυτές οι εργοδοτικές… διαταγές αγρύπνιας, που επιχειρεί να επιβάλει η πολυεθνική», σύμφωνα με τη συνδικαλιστική παράταξη, «δεν πρέπει να περάσουν».

Στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία της ΕΝΕΡΓΑ καλεί το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στα Praktiker να κάνει γνωστό εάν έχει υπάρξει αντίδραση από το προσωπικό, εάν προηγήθηκε διαβούλευση με τους επικεφαλής της πολυεθνικής στην Ελλάδα και εάν ενημερώθηκε η δευτεροβάθμια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Παράλληλα, ζητά από τους συνδικαλιστικούς φορείς του χώρου να καταδικάσουν την απόφαση της πολυεθνικής.

Σημειώνεται ότι η απόφαση να ανοίγουν τα καταστήματα Praktiker στις 7 το πρωί αποτυπώνεται, σύμφωνα με την ΕΝΕΡΓΑ, στη διαφημιστική καμπάνια της.

«Είσαι ξύπνιος; Εχεις έκπτωση -20% σε προϊόντα μας» αναφέρεται στη διαφήμιση της πολυεθνικής, σύμφωνα με την εν λόγω συνδικαλιστική παράταξη, «που ρίχνει ”τυράκι” σε ”ξύπνιους” καταναλωτές, τους οποίους καλεί να πάνε στα καταστήματά της το πρωί».

«Στην πραγματικότητα, η καμπάνια απευθύνεται σε εργαζομένους του κατασκευαστικού κλάδου (αφού η έκπτωση ισχύει για οικοδομικά υλικά), τους οποίους καλεί να προστρέξουν να ανατρέψουν τα ωράρια εργασίας των συναδέλφων τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΝΕΡΓΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα