Πολυδιάστατο φεστιβάλ με παραστάσεις και συναυλίες

Το Αναλόγιο διοργανώνεται για ακόμη μία χρονιά σε διάφορους χώρους της Αθήνας, από τις 21 έως τις 26 ΣεπτεμβρίουΜε έμφαση στη νέα καλλιτεχνική δημιουργία και στόχο την ανάδειξη της ελληνικής δραματουργίας, του θεατρικού λόγου, της θεατρικής γραφής και της νεότερης πολιτιστικής δημιουργίας, το Διεθνές Φεστιβάλ «Αναλόγιο», ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς θεσμούς, διοργανώνεται για ακόμη μία χρονιά σε διάφορους χώρους της Αθήνας, από τις 21 έως τις 26 Σεπτεμβρίου. 

Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι η μνήμη, με μότο «In memory we trust», και τελεί υπό την αιγίδα του Προκόπη Παυλόπουλου. Τιμώμενες χώρες είναι η Βραζιλία, η Ελβετία, το Ιράν και η Ινδονησία, ενώ θα πραγματοποιηθεί και το ειδικό αφιέρωμα «Σύγχρονη ελληνική γραφή και αρχαίο ελληνικό δράμα».

Ορισμένες εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αθηνών και των πρεσβειών των τιμώμενων χωρών. Στο πολυδιάσταστο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 120 καλλιτέχνες, θα πραγματοποιηθούν 30 εκδηλώσεις και 20 παραστάσεις.

Διημερίδα

Ειδικότερα, περιλαμβάνει μετακλήσεις θεατρικών και μουσικών παραστάσεων από Βραζιλία, Ιράν, Ινδονησία, πρεμιέρες θεατρικών έργων από την Ελλάδα και την Ελβετία, φιλοξενία του Executive Board Meeting του International Playwrights’ Forum (IPF) της UNESCO, αφιέρωμα στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη και εργαστήρια.

Επίσης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα διεξαχθεί η διεθνής επιστημονική διημερίδα «Ancient Greek Tragedy at the Intersection of Politics and Perfrormances», στην οποία θα είναι εισηγητές σημαντικοί Ελληνες και ξένοι καθηγητές από χώρες, όπως η Ελβετία, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Ιαπωνία, η Ινδία, η Σουηδία, η Κύπρος κ.ά. Οι εκδηλώσεις του Αναλογίου θα φιλοξενηθούν σε χώρους, όπως το Ζάππειο Μέγαρο, η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο αύλειος χώρος του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών – Παλαιό Πανεπιστήμιο, το Ιδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», το Θέατρο Σταθμός, το Θέατρο Αττις – Νέος Χώρος κ.ά. Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Αναλογίου θα λάβουν χώρα στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου. Το Φεστιβάλ «Αναλόγιο» διοργανώνεται από το 2005.

Πρόκειται για έναν φορέα που αναδεικνύει τη μαγεία του θεάτρου, υποστηρίζει την πρώτη σκηνική παρουσίαση νέων έργων πρωτοεμφανιζόμενων, ανερχόμενων, αλλά και γνωστών θεατρικών συγγραφέων και δημιουργών, ενώ μέσα από τις εκδηλώσεις του η ελληνική δραματουργία «συναντάται» με τη δραματουργία άλλων χωρών.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα