Τα έριξε στους άλλους ο… Γιάνης, που προέβλεψε νέα «οικονομική λαίλαπα»!

Αμετανόητος και ανεύθυνος εμφανίστηκε και χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης …… επί των ημερών του οποίου στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιβλήθηκαν τα capital controls. Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα μίλησε σαν να ήταν τουρίστας στη χώρα και όχι ο αρμόδιος υπουργός, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την επιβολή των τραπεζικών περιορισμών όχι στους δικούς του χειρισμούς, αλλά σε δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. και της αντιπολίτευσης του 2015, που καλούσαν, όπως είπε, τους πολίτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χαρούμενος για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 που οδήγησε τελικά στην επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες.

«Μας χαροποιεί να μιλάτε εσείς για εκείνο τον ανένδοτο αγώνα να μην κοπεί το ΕΚΑΣ και να μείνει το πρωτογενές πλεόνασμα το πολύ στο 1,5%, την ώρα που εσείς λέγατε τότε “βάστα, Γερούν”.

Ηρθατε να θριαμβολογήσετε για τα capital controls, αλλά εργαστήκατε πολύ σκληρά για να έρθουν. Θυμηθείτε τις δηλώσεις των στελεχών σας που καλούσαν τους πολίτες να τραβήξουν τις καταθέσεις τους. Θυμηθείτε και τις ενέργειες του ανεκδιήγητου Στουρνάρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Επιπλέον, επεσήμανε τον κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης και εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στη Ν.Δ. κατηγορώντας την ότι δεν βλέπει την «οικονομική λαίλαπα» που έρχεται. «Ερχεται μεγάλη ύφεση και είστε τόσο προετοιμασμένοι όσο και ο Αλογοσκούφης το 2008» είπε ο επικεφαλής του MέΡA25.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα