Εκοιμήθη ο «άγιος» Λήμνου

Εκοιμήθη χθες σε ηλικία 84 ετών ο μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος Ο γηραιός επίσκοπος νοσηλευόταν από το Σάββατο στο νοσοκομείο, έπειτα από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο μακαριστός κυρός Ιερόθεος είχε εκλεγεί μητροπολίτης Λήμνου το 1988 και ήταν «αθόρυβος». Δεν ασχολιόταν με το εκκλησιαστικό παρασκήνιο, παρά μόνο με τα δυο νησιά που του όρισε να ποιμαίνει η Εκκλησία.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη θα ψαλεί αύριο στις 17.00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μύρινας. Τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης ορίστηκε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Υπέρτιμος και Εξαρχος Παντός Αιγαίου Πελάγους, Ιερόθεος (Γαρύφαλλος) γεννήθηκε στην Ανδρο το 1934. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Οξφόρδη.

Κληρικός χειροτονήθηκε το 1954 και υπηρέτησε ως πρωτοσύγγελος, κατηχητής, ιεροκήρυκας και καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στην Κοζάνη, στο Λονδίνο, στην Ορεστιάδα και την Αθήνα.

Διετέλεσε γραμματέας της Ιεράς Συνόδου (1968-1988), μέλος Συνοδικών Επιτροπών και επιμελητής του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου (1974-1989).

Εχει συμμετάσχει σε πλείστα συνέδρια, ενώ έχει εκπροσωπήσει και την Εκκλησία της Ελλάδος σε πολλές εκδηλώσεις ομόδοξων και ετερόδοξων Εκκλησιών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα