Στρατηγοί εγκαταλείπουν μαζικά τον «σουλτάνο»!

Πέντε ανώτατοι αξιωματικοί παραιτήθηκαν μέσα σε μία μέραΑπό την
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

«Καζάνι» που βράζει φαίνεται ότι είναι ο στρατός της Τουρκίας μετά και τις παραιτήσεις που υπέβαλαν πέντε στρατηγοί οι οποίοι είχαν μετατεθεί σε νέες θέσεις, έπειτα από την πρόσφατη αναδιοργάνωση στον χώρο των ενόπλων δυνάμεων της γείτονος.

Μεταξύ των πέντε παραιτηθέντων στρατηγών είναι και ο διοικητής της μονάδας των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας που επιχειρεί στην Ιντλίμπ της Συρίας, αρχιστράτηγος Αχμέτ Ερκάν Κορμπάτσι.

Ο Κορμπάτσι είναι μεταξύ των 127 συνολικά ανώτερων αξιωματικών του τουρκικού στρατού, οι οποίοι μετατέθηκαν σε νέες θέσεις. Η απόφαση μετάθεσης των εν λόγω στρατιωτικών ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS) που έγινε στις αρχές του μήνα.

Στη συνεδρίαση αυτή, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξετάστηκαν οι προαγωγές, οι αποστρατεύσεις και οι κρίσεις ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών.

Οι παραιτήσεις των στρατιωτικών υποβλήθηκαν σε αντίδραση στις αποφάσεις του YAS οι οποίες ερμηνεύθηκαν από απόστρατους αξιωματικούς ως μια προσπάθεια να μικρύνει ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Τζουμχουριέτ», η οποία δεν κατονόμασε τις πηγές της.

Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα προς το παρόν. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να παραδοθεί στην Τουρκία μια δεύτερη συστοιχία των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η συστοιχία, που αποτελεί το δεύτερο τμήμα της παραγγελίας που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας, θα μεταφερθεί στην αεροπορική βάση Μούρτεντ, στην Αγκυρα. Σήμερα, όμως, ταυτόχρονα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταβαίνει στη Ρωσία, όπου θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πέσκοφ, οι δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων, θα βρεθούν στην πόλη Ζουκόφσκι, όπου θα παρακολουθήσουν από κοινού την έκθεση αεροσκαφών MAΚS και θα εξετάσουν από κοντά το ρωσικό μαχητικό Su-57. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Αγκυρα εξετάζει την αγορά των συγκεκριμένων μαχητικών τελευταίας γενιάς, μετά το «ναυάγιο» με τα αμερικανικά F-35.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα