Νέα «μετωπική» για τη Θάνου

Αλληλοκατηγορίες ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την Επιτροπή ΑνταγωνισμούΚόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής χθες κατά τη διάρκεια ακροάσεων των προτεινόμενων προσώπων για τη διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την αναβολή της συνεδρίασης μέχρι να βγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με το αίτημα της Βασιλικής Θάνου που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την καθαίρεσή της, ενώ τα στελέχη της κυβέρνησης κατηγόρησαν την αξιωματική αντιπολίτευση για τακτική καθυστερήσεων που εξυπηρετεί την απελθούσα πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής. 

Αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημα της αναβολής που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ διά του εκπροσώπου του Γιώργου Κατρούγκαλου, αποχώρησε από την αίθουσα, καταγγέλλοντας αντισυνταγματική διαδικασία.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνέχισε τη συνεδρίασή της με την παρουσία των υπόλοιπων μελών και γνωμοδότησε εν τέλει θετικά για την τοποθέτηση των προτεινόμενων προσώπων. Υπέρ ψήφισε η Ν.Δ., ενώ ΚΙΝ.ΑΛ., ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής έχει προταθεί ο Ιωάννης Λιανός, του αντιπροέδρου η Καλλιόπη Μπενετάτου και για τις δύο θέσεις μελών – εισηγητών οι Μαρία Ιωαννίδου και Μαρία Ιωάννα Ράντου.

Για Ράντου

Για την τελευταία, μάλιστα, τόσο η Βασιλική Θάνου όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως υπάρχει «βλαπτική σχέση» μεταξύ της και του αντιπροέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου, με τον υπουργό Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη να απαντά κάνοντας λόγο για υποκρισία και να σημειώνει πως «…καταρχάς ο κ. Ράντος δεν εκδικάζει υποθέσεις που αφορούν την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Επίσης λήγει η θητεία του στο τέλος του έτους». Οσον αφορά τα περί αντισυνταγματικότητας υποστήριξε πως «ψηφίστηκε νόμος από τη Βουλή και βάσει αυτού προχωράμε».

Ο διορισμός των υποψηφίων για την Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά τη χθεσινή διαδικασία αναμένεται να εγκριθεί σήμερα κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Βασιλική Θάνου ωστόσο χθες το απόγευμα, μία ημέρα μετά την επιστολή που έστειλε στα κόμματα της αντιπολίτευσης με τις θέσεις της, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κόμμα γίνεται λόγος για «μείζονα θεσμικά και επιχειρησιακά ζητήματα που εγείρονται από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον ορισμό νέας ηγεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Επιτροπής».

Κύκλοι της ΝΔ σχολίασαν πάντως πως «οι μάσκες έπεσαν. Η κυρία Θάνου επέστρεψε απόψε στο σπίτι της».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα