Εκτεθειμένη και πάλι η Τουλουπάκη!

Νέα ερωτήματα μετά την αρχειοθέτηση και του φακέλου Στουρνάρα για Novartis. Ζητήθηκε άρση ασυλίας για τον ΛοβέρδοΑπό τη
Μαρία Παναγιώτου

Έκθετη είναι πλέον η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μετά την απόφασή της να προχωρήσει στην αρχειοθέτηση -την έβδομη κατά σειρά- της δικογραφίας που αφορά τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Αντίθετα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας. Ο κ. Λοβέρδος είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση ήδη από τον περασμένο Απρίλιο.

Ο λόγος αρχειοθέτησης της υπόθεσης που αφορά τον κ. Στουρνάρα και πάλι ο ίδιος: δεν προέκυψε σε βάρος του καμία ένδειξη περί τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Είχε προηγηθεί στις αρχές του μήνα η αρχειοθέτηση του φακέλου που αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ νωρίτερα είχαν μπει στο αρχείο οι φάκελοι που αφορούσαν τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Γιατί τόση βαβούρα;

Το ερώτημα που καθιστά την κυρία Τουλουπάκη έκθετη είναι απλό: εάν η κυρία εισαγγελέας δεν είχε στα χέρια της όχι απλά κανένα στοιχείο, αλλά ούτε καν κάποια ένδειξη τέλεσης αξιόποινης πράξης, γιατί έκανε όλη αυτή τη βαβούρα, σύροντας ή καλύτερα διασύροντας την πολιτική ζωή του τόπου; Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την ίδια εισαγγελέα που έστελνε ογκοδέστατους φακέλους στη Βουλή και εκατοντάδες CD με υλικό και στοιχεία, και έκανε τους πάντες να μιλούν για το σκάνδαλο του αιώνα.

Η «δημοκρατία» είχε ήδη προαναγγείλει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, από χθες, όταν η κυρία Τουλουπάκη αποφάσισε να ασκήσει δίωξη για παράτυπα δάνεια και εκροή χρηματικών ποσών στο εξωτερικό κατά παράβαση του καθεστώτος των capital controls, σε βάρος 40 προσώπων, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες και στελέχη, πρώην και νυν, της Τράπεζας Πειραιώς.

H ξαφνική ανάσυρση μιας παλιάς έρευνας είχε κάνει πολλούς να μιλούν για πυροτέχνημα, εν όψει της φημολογούμενης (μέχρι χθες) αρχειοθέτησης των κατηγοριών για τον κ. Στουρνάρα.

«Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία» δήλωσε, μεταξύ άλλων, χθες ο κ. Λοβέρδος, ενώ ο κ. Στουρνάρας στην ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε πως «έκλεισε και τυπικά, με καθυστέρηση 20 μηνών, μια ιταμή διαδικασία σπίλωσης και απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων, που ήταν νεκρόληκτη εξ υπαρχής».

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή για τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα