Γ. Πατούλης: «Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις»

Ο Γ. Πατούλης ορκίστηκε χθες περιφερειάρχης Αττικής χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου ΙερωνύμουΟρκίστηκε χθες ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ζάππειο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, παρουσία μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, ευρωβουλευτών, περιφερειαρχών, δημάρχων, εκπροσώπων θεσμικών φορέων, επιχειρηματιών και πλήθους κόσμου. 

Για πρώτη φορά σε τελετή ορκωμοσίας περιφερειακής Αρχής δόθηκε η δυνατότητα να απευθύνουν χαιρετισμό οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επιλογή που αποδεικνύει έμπρακτα ότι προτεραιότητα του νέου περιφερειάρχη είναι ο δημοκρατικός διάλογος, η σύνθεση και η συνεργασία.

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε αποφασισμένος να καταστήσει την Αττική μία από τις ισχυρότερες Περιφέρειες της Ευρώπης. «Θα επιδιώξουμε από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Αττικής στη βάση κοινών προγραμματικών συγκλίσεων» τόνισε.

Αναφερόμενος στην επιλογή να τελεστεί η ορκωμοσία στο Ζάππειο, ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για έναν χώρο με ισχυρό συμβολισμό, επικαλούμενος την υπογραφή πριν από 40 χρόνια από τον αείμνηστο Κ. Καραμανλή της συμφωνίας ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ, κάτι που έκανε την Ελλάδα το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

«Αποτελεί συνειδητή πολιτική μας επιλογή να πραγματοποιηθεί η τελετή σε έναν χώρο που είναι απόλυτα ταυτισμένος με την ευρωπαϊκή ιδέα» τόνισε και πρόσθεσε ότι αναδεικνύει την αποφασιστικότητα της νέας διοίκησης να δώσει έμφαση στην εξωστρέφεια της Περιφέρειας με στόχο να πρωταγωνιστήσει στην οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Αττικής διαμήνυσε ότι προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι, σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος, η Αττική να γίνει ελκυστικός προορισμός για νέους επενδυτές, αλλά και περισσότερους τουρίστες όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της.

Την τελετή χαιρέτισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι ο Γ. Πατούλης αποτελεί εγγύηση για να γίνει η Περιφέρεια Αττικής πυλώνας ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι έχει αποδείξει με το έργο του πως ξέρει να διοικεί με ενότητα, σύνεση και αποφασιστικότητα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα