Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ο τυφώνας εξασθένησε, αλλά έγινε μεγαλύτερος

Αφού έμεινε αμετακίνητος περισσότερο από ένα 24ωρο πάνω από τις Μπαχάμες, ο τυφώνας Ντόριαν συνέχισε το ταξίδι του …… προς τις αμερικανικές ακτές παραμένοντας επικίνδυνος, παρά το γεγονός ότι υποβαθμίστηκε σε κατηγορία 2.

Το πέρασμα και η παραμονή του Ντόριαν από το παραδεισένιο νησιωτικό σύμπλεγμα της Καραϊβικής προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Ο πρωθυπουργός Χιούμπερτ Μίνις έκανε χθες λόγο για μια «ιστορική τραγωδία» για τις Μπαχάμες, οι οποίες αντιμετώπισαν θυελλώδεις ανέμους, καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και κύματα ύψους τριών ως έξι μέτρων.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη επιχειρήσεων διάσωσης «εκεί όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες». Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ πολλά εκατομμύρια κάτοικοι στη Φλόριντα, στην Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τις ακτές, από όπου αναμένεται να περάσει ο Ντόριαν τις προσεχείς ημέρες, και να παραμείνουν στα καταφύγιά τους.

Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο τυφώνας, που κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς, ναι μεν εξασθένησε ως προς την ισχύ του, εντούτοις μεγάλωσε σε μέγεθος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι θυελλώδεις άνεμοι που συνοδεύουν το μάτι του να επηρεάζουν μια περιοχή 100 περίπου χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, ο Ντόριαν αναμένεται να «χτυπήσει» τις ανατολικές ακτές της Φλόριντα σήμερα τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα