Φωτιές στο εσωτερικό μέτωπο άναψε η Λαγκάρντ!

Θετικά υποδέχτηκε η κυβέρνηση τη δήλωση για τα πλεονάσματα, για «τυρί» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται στην κυβέρνησηΘετικά υποδέχτηκε η κυβέρνηση τη δήλωση Λαγκάρντ για τα υψηλά πλεονάσματα, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους για αυτή τη διετία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για την επίτευξη του 3,5% και στον Προϋπολογισμό του 2020 και θα επιδιωχθεί η μείωση του στόχου στο 2% για το 2021. 

«Είναι πολύ θετικό ότι η κυρία Λαγκάρντ δηλώνει ότι ένας στόχος γύρω στο 1,5%-2% είναι ικανοποιητικός για την Ελλάδα. Ελπίζουμε ότι αυτή την πίεση θα τη συνεχίσει και ως επικεφαλής της ΕΚΤ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε παράλληλα ότι η επιδίωξη της κυβέρνησης για τη μείωση των πλεονασμάτων το 2021 έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται, με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στους θεσμούς με αφορμή την έκθεση για την ενισχυμένη εποπτεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «τυρί» τη θέση του ΔΝΤ για χαμηλότερα πλεονάσματα, καθώς αυτά συνοδεύονται από τη «φάκα» σκληρών μέτρων λιτότητας, όπως οι περικοπές στις συντάξεις και η μείωση του αφορολογήτου, που απέτρεψε -όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου- η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «διπλωματία της φυγομαχίας» και τον κάλεσε να απαντήσει αν αποδέχεται το σύνολο της θέσης του ΔΝΤ.

Ο κ. Χαρίτσης υπεραμύνθηκε της διαπραγμάτευσης και των συμφωνιών της προηγούμενης κυβέρνησης με την τρόικα, θέτοντας στον κ. Μητσοτάκη το ερώτημα: «Γιατί απέρριψε, χωρίς καμία διαπραγμάτευση, την άμεση μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% χωρίς προαπαιτούμενα;»

Αντιδράσεις

Ως αυτονόητη αντιμετωπίζει τη δήλωση Λαγκάρντ η Ελληνική Λύση, σημειώνοντας όμως ότι «το θυμήθηκε τώρα που προαλείφεται για επικεφαλής της ΕΚΤ», ενώ επισημαίνει ότι «πιάστηκε στον ύπνο» ο κ. Μητσοτάκης, που δεν έθεσε θέμα μείωσης πλεονασμάτων στην κυρία Μέρκελ.

«Ερχεται η κυρία Λαγκάρντ να πει αυτό που εγώ προσωπικά και το ΚΙΝ.ΑΛ. λέμε εδώ και δύο χρόνια για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, η οποία καλό θα ήταν να σιωπά, καθώς το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έριξε τη χώρα στα δόντια του ΔΝΤ και στη σκληρή μνημονιακή επιτροπεία.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα