Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες! «Ανθεί» η βρετανική οικονομία

Ενώ οι Κασσάνδρες -προφανώς θέλοντας να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα- επιμένουν ότι το Brexit «θα οδηγήσει τη Βρετανία στα βράχια»…… σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, η βρετανική οικονομία αποκαλύπτεται ότι ανέβασε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ταχύτητα τον Ιούλιο, περιορίζοντας τους φόβους ότι θα καταγράψει την πρώτη της ύφεση μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς κλιμακώνεται η κρίση της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ τον Ιούλιο ήταν κατά 0,3% υψηλότερο σε σχέση με τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS), καταγράφοντας τη μεγαλύτερή του αύξηση από τον Ιανουάριο και ξεπερνώντας όλες τις προβλέψεις των οικονομολόγων, που σύμφωνα με έρευνα του Reuters ανέμεναν αύξηση κατά 0,1%!

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι μετά την ανακοίνωση των στοιχείων η λίρα κατέγραψε άνοδο έναντι του δολαρίου. Χθες την ίδια στιγμή ο εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας Αλεξ Μπρέιζερ τόνιζε ότι το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη προετοιμάσει τις ιδιωτικές τράπεζες ώστε να αντεπεξέλθουν σε οποιοδήποτε σοκ προκαλέσει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα συντριβεί, αφού αποχωρήσουμε από την Ε.Ε.» διαβεβαίωνε ο Μπρέιζερ με δήλωσή του στους «Times» στέλνοντας σαφές μήνυμα στις αγορές.

Υπάρχουν όμως και οι φωνές εκείνες που επιμένουν ότι ένα Brexit θα δυσχεράνει τη θέση της χώρας την επόμενη μέρα. Εκθεση της εταιρίας συμβούλων PwC, που συντάχθηκε για λογαριασμό της Maritime London, σημείωνε ότι η θέση της Βρετανίας ως κορυφαίου κέντρου για ναυτιλιακές υπηρεσίες διαβρώνεται από τον ανταγωνισμό, γεγονός που επιτείνει την αβεβαιότητα για τον κλάδο, καθώς πλησιάζει το Brexit.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα