ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτη 10.09.2019

➥ Είναι αξιοπερίεργη η εμμονή πολιτικών, «διανοουμένων» και δημοσιογράφων να χαρακτηρίζουν τον ισλαμικό εποικισμό «προσφυγικό» πρόβλημα.

➥ Από πού κι ως πού «πρόσφυγες» από το Μπανγκλαντές; Εχει εμφύλιο το Ιράν; Γιατί οι ισλαμιστές «πρόσφυγες» στον δρόμο τους παρακάμπτουν ομόθρησκες με αυτούς χώρες για να έρθουν εδώ;

➥ Η Ελλάδα που γνωρίζουμε χάνεται μπροστά στα μάτια μας, γλιστράει μέσα από τα χέρια μας σαν άμμος, αλλάζει, ασχημαίνει. Δεν επιτρέπεται να καθόμαστε να παρακολουθούμε τον αφανισμό μας ακούγοντας και υπακούοντας υπαλλήλους του Σόρος, που ντύθηκαν πολιτικοί, ΜΚΟτζήδες, ΟΗΕδες κι ανθέλληνες με ανθρωπιστική προβιά...

➥ Αύριο ανοίγουν τα σχολεία και ιδού ένα βιβλίο που χρειάζεται στους μαθητές και τους δασκάλους, αλλά δεν θα σας το προτείνουν: «Λεξικό 15.500 λέξεων του Ομήρου της καθομιλουμένης». Ενα βιβλίο από τις εκδόσεις Πελασγός, που δεν πρέπει να λείπει από τις βιβλιοθήκες των Ελλήνων.

➥ Το «Λεξικό 15.500 λέξεων του Ομήρου της καθομιλουμένης» δείχνει πόσο ομηρική είναι η σύγχρονη γλώσσα μας και πόσο σύγχρονη είναι η ομηρική. Γράφτηκε από τον κορυφαίο ομηριστή της εποχής μας, τον Κώστα Δούκα (βλ. συνέντευξη στην «κυριακάτικη δημοκρατία» της 23ης Φεβρουαρίου 2019).

➥ Ο κ. Δούκας έχει αφιερώσει τη ζωή του σε κάτι που άξιζε: στη μελέτη των ομηρικών επών και αυτές οι δεκαετίες της αφοσίωσής του έχουν προσφέρει στην ελληνική βιβλιογραφία δεκάδες σημαντικά έργα για τον πατέρα των ελληνικών γραμμάτων, τον Ομηρο.

➥ Αξίζει να πάρετε μια ντουζίνα από το «Λεξικό 15.500 λέξεων του Ομήρου της καθομιλουμένης» και να χαρίζετε από ένα αντίτυπο σε όποιον και όποια λέει ρεπούσειες ανοησίες, του τύπου «τα αρχαία ελληνικά είναι μια νεκρή γλώσσα».

➥ Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Δούκας στην «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε ερωτηθεί, μεταξύ άλλων: «Είναι νεκρή γλώσσα τα αρχαία ελληνικά, όπως ισχυρίζεται η Μαρία Ρεπούση;»

➥ Η απάντησή του κ. Δούκα ήταν μνημειώδης: «Η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι νεκρή γλώσσα. Ε, και οι έξι λέξεις είναι αρχαίες. Αυτή είναι η απάντηση στη Ρεπούση. Τι άλλο να πω;»...
π