Καμπανάκι για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Αν οι Ενοπλες Δυνάμεις πάθουν «γρίπη», η πατρίδα μπορεί να ασθενήσει με «πνευμονία». Κράτος δεν υπάρχει δίχως πειθαρχημένες, ισχυρές, επαγρυπνούσες Ενοπλες Δυνάμεις. Αυτό που συνέβη με την κλοπή στρατιωτικού υλικού από την αποθήκη της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο είναι πολύ πιο σοβαρή υπόθεση απ’ όσο μπορεί να φανερώσει η ποσότητα και το κόστος των όποιων κλοπιμαίων. Το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι ότι συνέβη, και όχι οι ελλείψεις που έδειξε η απογραφή.

Είναι αλήθεια ότι από το 2010 έως σήμερα οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν υποστεί πολλές «αβαρίες» στο ζήτημα της χρηματοδότησης της λειτουργίας τους λόγω των αντεθνικών μνημονιακών πολιτικών που επιβλήθηκαν. Ομως, από πού κι ως πού αυτό μπορεί να δικαιολογήσει ελλιπή φύλαξη των στρατιωτικών εγκαταστάσεων;

Πώς μπορούν τα χρήματα που λείπουν και οι προϋπολογισμοί που «στένεψαν» να δικαιολογήσουν πλημμελή άσκηση καθηκόντων; Μια οικογένεια που έχει λίγους πόρους και αναγκάζεται να κάνει περικοπές θα σταματήσει να κλειδώνει την εξώθυρά της το βράδυ και να επιτηρεί -με όποιον τρόπο δύναται- τα υπάρχοντά της; Κανείς δεν πρέπει -σε καμία περίπτωση- να είναι σε θέση να προκαλεί βλάβες στον ζωτικότερο και κρισιμότερο πυρήνα της κρατικής λειτουργίας: τον Στρατό μας.

Η αίσθηση της πειθαρχίας πρέπει να επανέλθει τάχιστα στις Ε.Δ. και αυτό προϋποθέτει μια σειρά από αυστηροποιημένες διαδικασίες και κανόνες, που θα τηρούνται πάση θυσία – από τον τρόπο φύλαξης της σκοπιάς μέχρι τη συμπεριφορά και την εμφάνιση των οπλιτών, των στελεχών και των αξιωματικών. Για παράδειγμα, δεν είναι απαράδεκτη η εικόνα αξιωματικών που θυμίζουν συνταξιούχους επαγγελματίες, με ατημέλητη εμφάνιση και πολλά παραπανίσια κιλά· ακόμα και εκεί απαιτείται ένα ταχύτατο συμμάζεμα.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι προσβάλλει και τα στελέχη και τους οπλίτες και τους αξιωματικούς αλλά κι όλους τους Ελληνες να βλέπουν να ανατίθενται στο προσωπικό των Ε.Δ. καθήκοντα «θαλαμηπόλου» στους παρανόμως εισελθόντες ξένους.

Η κλοπή στη Λέρο πρέπει να σημάνει κόκκινο συναγερμό στον Στρατό μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα