Μεγάλη πίκρα για Σαμαρά που ήθελε να γίνει αντιπρόεδρος!

Οργή μετά την ανακοίνωση τοποθέτησης του Μ. Σχοινά στη θέση που ονειρευόταν! Τα καθήκοντα του Ελληνα επιτρόπουΗ χθεσινή ανακοίνωση της νέας προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ορίσει αντιπρόεδρο για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής τον νέο επίτροπο της χώρας μας στην Ε.Ε. Μαργαρίτη Σχοινά (φωτό) προκάλεσε μεγάλη πίκρα στον Αντώνη Σαμαρά. 

Ο πρώην πρωθυπουργός ενδιαφερόταν πολύ για τη θέση του επιτρόπου και ταυτόχρονα του αντιπροέδρου της Κομισιόν, ωστόσο επειδή το τελευταίο, όπως τουλάχιστον επικαλούνταν η κυβέρνηση, δεν ήταν διασφαλισμένο, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα κόπηκε από νωρίς.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, άλλωστε, ήταν η πρώτη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τη σφοδρή επιθυμία του κ. Σαμαρά, ο οποίος πλέον φέρεται ιδιαίτερα οργισμένος από τις εξελίξεις, θεωρώντας ουσιαστικά ότι παίχτηκε ένα παρασκηνιακό παιχνίδι πίσω από την πλάτη του.

Σε ανάρτησή του στο twitter το Ευρωκοινοβούλιο έδωσε «θερμά συγχαρητήρια στον Μαργαρίτη Σχοινά για την υποψηφιότητά του ως αντιπροέδρου της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος του τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι να προστατεύει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».

Ο ίδιος ο νέος επίτροπος, σε δική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ενθουσιασμένος για τον διορισμό του στη συγκεκριμένη θέση και έτοιμος να «πιάσει δουλειά».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, προσβλέπει σε συζητήσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «για το πώς μπορούμε να μεταφράσουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες σε πραγματικά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε με δήλωσή του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ανάθεση στον άξιο και έμπειρο Μαργαρίτη Σχοινά της αντιπροεδρίας για την Ασφάλεια, τη Μετανάστευση και την Κινητικότητα αποτελεί ξεχωριστή τιμή. Ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο, αλλά και την Ελλάδα, που αποδεικνύει ότι η χώρα αναβαθμίζεται σε παράγοντα ισχύος και ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή σκηνή και ότι η πατρίδα μας αλλάζει ταχύτητα στο πλαίσιο της Ενωσης, διαθέτοντας κύρος και στελέχη για σημαντικά χαρτοφυλάκια».

«Η προστασία των συνόρων, η συλλογική ασφάλεια, οι ευκαιρίες απασχόλησης, η Παιδεία», τόνισε ο πρωθυπουργός, «είναι σημαντικές προκλήσεις. Ιδιαίτερα στον πρώτο τομέα, η Ελλάδα ως χώρα-σύνορο της Ε.Ε. υπολογίζει πολύ στον νέο αντιπρόεδρο της Κομισιόν. Το Μεταναστευτικό είναι κρίσιμο και για την Ενωση και για την Ελλάδα. Συγχαίρω τη νέα Επιτροπή και τον αντιπρόεδρο Σχοινά, που δικαιώνει απόλυτα την κυβέρνησή μας για την επιλογή του. Η Ελλάδα και εγώ προσωπικά προσβλέπουμε σε μια παραγωγική συνεργασία» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους όλοι οι επίτροποι την 1η Νοεμβρίου θα πρέπει προηγουμένως να λάβουν την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962 και σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ, Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο London School of Economics και Κοινοτική Διοίκηση στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Μπριζ με υποτροφία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Κατέθεσε χθες στον Αρειο Πάγο για τη Novartis

Υπόμνημα 32 σελίδων με το οποίο υπερασπίζεται τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει για την υπόθεση Novartis υπέβαλε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της μαρτυρικής κατάθεσής του στον Αρειο Πάγο.

Ο ίδιος, εξερχόμενος από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, έκανε λόγο για άθλια σκευωρία σε βάρος του.

«Ο,τι είχα να πω γι’ αυτή την άθλια σκευωρία το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Θα έρθουν όλα στο φως» δήλωσε, ενώ έκανε γνωστό ότι ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών κατονόμασε τον περίφημο «Ρασπούτιν».

Ο Βενιζέλος

Οι μαρτυρικές καταθέσεις συνεχίζονται σήμερα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος -όπως και οι Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Αβραμόπουλος- είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για τους χειρισμούς στην έρευνα γύρω από τη φαρμακοβιομηχανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι ανώτατοι εισαγγελείς δεν αποκλείεται να διαβιβάσουν τη δικογραφία στη Βουλή, ύστερα από την αναφορά του πρώην πρωθυπουργού σε πολιτικά πρόσωπα.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα