Εγκατέλειψαν νεογέννητο σε καρότσι σούπερ μάρκετ

Αναζητούν τους γονείς του μέσω καμερών στη Νέα ΙωνίαΑπό την 
Κέλλυ Φαναριώτη

Aντιμέτωποι με ένα θέαμα που προκαλεί θλίψη αλλά και οργή ήρθαν χθες τα ξημερώματα οι κάτοικοι της οδού Κασταμονής 62 Α στη Νέα Ιωνία.

Το γοερό κλάμα ενός μωρού, που διέκοψε την ησυχία της νύχτας, οδήγησε τον 19χρονο Παναγιώτη Μαδούρο στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει και έντρομος βρήκε στην πιλοτή ένα πλαστικό καρότσι σούπερ μάρκετ μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα νεογέννητο μωρό, τυλιγμένο σε πετσέτα θαλάσσης.

«Οταν το είδα, σοκαρίστηκα. Το πήρα αμέσως στην αγκαλιά μου και τότε σταμάτησε να κλαίει. Πιθανότατα ένιωσε ασφάλεια. Ηταν ένα πανέμορφο κοριτσάκι, στη θέα του οποίου ήταν αδύνατον να μη δακρύσει κανείς» δήλωσε, φανερά συγκινημένος, ο νεαρός φοιτητής.

Ο ίδιος χωρίς δεύτερη σκέψη ειδοποίησε το Χαμόγελο του Παιδιού και λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασαν περιπολικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το άτυχο μωρό στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως ανέφερε στη «δημοκρατία» ο διοικητής Εμμανουήλ Παπασάββας, το βρέφος είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου. «Πρόκειται για ένα μωρό επτά μόλις ημερών, το οποίο υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και είναι πολύ καλά στην υγεία του. Δεν έφερε κανένα σημάδι στο σώμα του ή στο πρόσωπό του που να υποδηλώνει κακοποίηση και ήταν πολύ καθαρό και φροντισμένο».

Τις έρευνες για τον εντοπισμό των βιολογικών γονιών που εγκατέλειψαν το μόλις λίγων ημερών μωρό τους έχει αναλάβει το τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι κάμερες ασφαλείας που έχει το σούπερ μάρκετ, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πολυκατοικία όπου βρέθηκε εγκαταλειμμένο το βρέφος, θα δώσουν χρήσιμες απαντήσεις για την ταυτότητα των γονέων του μωρού.

Το Χαμόγελο του Παιδιού βρίσκεται σε επικοινωνία με την εισαγγελία προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος από το κοντινό περιβάλλον του μωρού, διαφορετικά θα δοθεί για υιοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον τελευταίο χρόνο πληθαίνουν τα περιστατικά εγκατάλειψης παιδιών στη χώρα μας. Κατά το έτος 2018 η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 δέχθηκε συνολικά 729 καταγγελίες, το 54,3% των οποίων αφορούσε εγκατάλειψη/παραμέληση παιδιών, ενώ στο 39,5% των περιπτώσεων θύτες ήταν οι γονείς τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα