SOS από επιστήμονες: 878 αστεροειδείς απειλούν τη Γη!

Οι εκ του Διαστήματος απειλές για τον πλανήτη μας έχουν αποτελέσει πολλάκις σενάριο για κινηματογραφικές ταινίες …… ωστόσο η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) λέει τώρα ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως να μην αποτελεί πλέον μόνο σενάριο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του οργανισμού, 878 αστεροειδείς ενδέχεται μέσα στον επόμενο αιώνα να συντριβούν στη Γη. Οπως επισημαίνει η ESA, η πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί και προειδοποιεί ότι ακόμη κι ένας μικρός αστεροειδής θα μπορούσε να προκαλέσει «σοβαρές καταστροφές».

Για να μειώσει όσο το δυνατόν τον κίνδυνο να συμβεί κάτι τέτοιο, η ESA ενώνει τις δυνάμεις της με διεθνείς εταίρους για τον εντοπισμό των επικίνδυνων αστεροειδών και για την εκτροπή τους.

Η πρώτη συνάντηση για τον λόγο αυτόν ξεκίνησε χθες στη Ρώμη, όπου ειδικοί θα συζητήσουν τα σχέδια της NASA να ρίξει το διαστημικό της σκάφος DART στον αστεροειδή Diymos-B, διαμέτρου 160 μέτρων.

Επίσης ειδικοί συναντώνται σήμερα και αύριο στο Μόναχο για να συζητήσουν για τον αστεροειδή 2006 QV89, που πέρασε κοντά από τη Γη στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ η ESA θα φιλοξενήσει στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας ένα σεμινάριο έκτακτης ανάγκης, με στόχο τη δημιουργία συνδέσμου με τις εθνικές υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

«Αυτές οι συναντήσεις αποκαλύπτουν το εύρος των δράσεων που αναλαμβάνονται ανά την υφήλιο για τον περιορισμό των επιπτώσεων από μια πρόσκρουση αστεροειδούς» αναφέρει η υπηρεσία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα