Άρθρο-δηλητήριο κατά Μητσοτάκη

Τι έγραψε χθες το antinews, που απηχεί τις θέσεις ΣαμαράΤο «άδειασμα» που επιφύλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αντώνη Σαμαρά, με τον αποκλεισμό του από τη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν και του επιτρόπου της χώρας μας στην Ε.Ε., ήταν η αφορμή για να αναβιώσει η κόντρα των δύο ανδρών. 

Το πρώτο χτύπημα του πρώην πρωθυπουργού για τον σημερινό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου ήρθε χθες, μέσα από την ιστοσελίδα antinews, που εδώ και χρόνια απηχεί τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Όπως αναφέρει σε κεντρικό άρθρο της, ο κ. Μητσοτάκης «δεν αρκέστηκε μόνο σε έμμεσες μαχαιριές, αλλά και σε άμεσες (κατά του κ. Σαμαρά). Όπως αυτή για την αντιπροεδρία της Κομισιόν και αυτή που αναμένεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Με τις κακές γλώσσες να λένε ότι, αν επικρατήσει η κεντροαριστερή επιλογή του Κυριάκου, θα πέσει μπουρλότο στο κόμμα».

Επισήμως, οι συνεργάτες του Μεσσήνιου πολιτικού αρνούνται να σχολιάσουν οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο δεδομένο είναι πως ο κ. Σαμαράς φέρεται ότι είναι έξαλλος με τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού σε βάρος του και την τελική επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά για τη θέση του επιτρόπου της Ε.Ε.

Και το μήνυμα φρόντισε να το εκπέμψει η φιλική προς αυτόν ιστοσελίδα, που εκτιμά ότι ο Μητσοτάκης «θα κάνει τα πάντα για να απαλλαγεί από τα “κομματικά βαρίδια” για να χτίσει το δικό του κόμμα με στόχο τον απόλυτο έλεγχο. Ακριβώς ό,τι κάνει και ο Τσίπρας. Πρόκειται περί απλών πολιτικών κινήσεων επιβίωσης» σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου.

Για τις Πρέσπες

Και συνεχίζει: «Το 40% που πήρε ο Μητσοτάκης ήρθε αφενός γιατί έβαλαν πλάτη κυρίως ο Σαμαράς και δευτερευόντως ο Καραμανλής, αφετέρου γιατί ο κόσμος ήθελε πάση θυσία να φύγει ο Τσίπρας. Που σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης δεν ψηφίστηκε για το πρόγραμμά του, ασχέτως αν στο Μαξίμου πιστεύουν το αντίθετο.

Το καθαρό ποσοστό του μητσοτακισμού, όπως έχει καταγράψει η ιστορία, κινείται μεταξύ του 1% και 2%. Αρα, όταν οι “οπλαρχηγοί” της Ν.Δ. αποφασίσουν να τον πολεμήσουν, κινδυνεύει με αφανισμό».

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αντίθετος με τους χαμηλούς τόνους που κρατά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και της σύστασης εξεταστικών επιτροπών, παρόλο που αυτές είχαν προαναγγελθεί.

Την ίδια ώρα, δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για την τιμωρία αυτών που -κατά την άποψή του- κατασκεύασαν την πολιτική σκευωρία και ενέπλεξαν το όνομά του, με πρώτο στόχο τον Αλέξη Τσίπρα.

Από τη στιγμή, πάντως, που άρχισε η κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρείται βέβαιο ότι το χάσμα των δύο πλευρών δύσκολα θα κλείσει.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα