Πολλές οι αντιφάσεις Αγγελή για την Novartis

Τι είπε και τι ξέχασε να πει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τον «Ρασπούτιν»Θεϊκές ιδιότητες επέλεξε να αποδώσει στον «Ρασπούτιν» ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στη χθεσινή -αντιφατική- κατάθεσή του στον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή. Προφανώς, δεν υπήρχε άλλος τρόπος να στηρίξει το επιχείρημα πως το πρόσωπο αυτό κινούσε όλα τα νήματα.

«Ο “Ρασπούτιν” ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στον χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς» είπε συγκεκριμένα ο κ. Αγγελής, πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ο οποίος κατέθετε επί τεσσερισήμισι ώρες, ως μάρτυρας, στην έρευνα που διενεργείται έπειτα από δικές του καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης. 

Ωστόσο, ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε ποιος είναι ο περιβόητος «Ρασπούτιν» και προτίμησε να παραπέμψει σε πρόσωπα που, όπως ανέφερε, τον γνώριζαν, όπως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η τέως γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είχε δύο συναντήσεις με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου. Η μία συνάντηση έγινε παρουσία της κυρίας Παπασπύρου και η δεύτερη παρουσία της κυρίας Δημητρίου – για την οποία παλαιότερα, μάλιστα, είχε πει πως ήταν το «αγαπημένο της παιδί».

Κατά τις συναντήσεις αυτές αναφέρθηκε το πραγματικό όνομα του «Ρασπούτιν» και η επιρροή που ασκούσε στην Ελένη Τουλουπάκη. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, να απομακρυνθεί η εισαγγελέας Διαφθοράς από τη θέση της για να σταματήσει αυτή η επιρροή.

Και εδώ υπάρχει μία μεγάλη αντίφαση στην κατάθεσή του: Αν, όπως ισχυρίζεται, η κυρίας Τουλουπάκη, δεχόταν κυβερνητική επιρροή, σε σχέση με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, τότε γιατί στελέχη της κυβέρνησης σχεδίαζαν την απομάκρυνσή της; Δεν το εξήγησε…

Η ίδια η κυρίας Τουλουπάκη στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται».

Σε κάθε περίπτωση, μετά τις καταγγελίες αυτές θα πρέπει να κληθούν σε κατάθεση τόσο ο κ. Καλογήρου όσο και η κυρίας Δημητρίου και η κυρίας Παπασπύρου για να δώσουν τη δική τους εκδοχή. Θα πρέπει, επίσης, να διευκρινιστεί με ποια θεσμική ιδιότητα συμμετείχε η πρώην γενική επιθεωρήτρια σε αυτές τις συναντήσεις.

Να υπενθυμίσουμε πως, αντίστοιχα, διεξάγεται πειθαρχική και ποινική έρευνα και για τον κ. Αγγελή σχετικά με τη διαρροή της αναφοράς του σε κυριακάτικη εφημερίδα, αλλά και καταγγελίες των εισαγγελέων Διαφθοράς σε βάρος του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα