Όργιο προπαγάνδας και καταστροφολογίας κατά του Brexit!

Συνεχίζεται η καταστροφολογία στη Βρετανία αναφορικά με την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση ...

... καθώς, σύμφωνα με έγγραφο της κυβέρνησης, στην περίπτωση αποχώρησης χωρίς συμφωνία θα παρατηρηθούν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα.

Οι υποθέσεις που περιλαμβάνονται στην «Operation Yellowhammer», όπως είναι η κωδική ονομασία της έκθεσης, προετοιμάστηκαν πριν από έξι εβδομάδες, μερικές ημέρες αφού ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι στόχος της δημοσιοποίησής της την προκειμένη στιγμή ήταν να ασκηθεί πίεση στον πρωθυπουργό ώστε να ανακαλέσει την αναστολή λειτουργίας της Βουλής.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ένα άτακτο Brexit θα μπορούσε να δημιουργήσει ουρές στις εμπορικές οδούς που οδηγούν στη Μάγχη, προκαλώντας προβλήματα στην τροφοδοσία φαρμάκων και νωπών τροφίμων, την ώρα που διαδηλώσεις θα ξεσπούν σε όλο το Νησί.

Η κυβέρνηση εξήγησε ότι το έγγραφο αποκαλύπτει μόνο το χειρότερο σενάριο και έπρεπε να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα ο Τζόνσον αρνήθηκε χθες ότι είπε ψέματα στη βασίλισσα Ελισάβετ σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι οι ισχυρισμοί εναντίον του δεν είναι αληθείς, ενώ ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι δήλωσε πως η Ε.Ε. θα ανταποκριθεί θετικά, εάν η βρετανική κυβέρνηση αλλάξει τη θέση της στις συνομιλίες για το Brexit τις επόμενες εβδομάδες.