Συμφωνική rock στο Ηρώδειο

Ηλεκτρική… ατμόσφαιρα με τη Φιλαρμονική της ΠράγαςΑγαπημένα τραγούδια των μεγαλύτερων ροκ συγκροτημάτων, όπως οι Pink Floyd, Rolling Stones, AC/DC, Metallica, Scorpions, Genesis, Queen, θα ακουστούν με συμφωνικό ήχο και ηλεκτρικά όργανα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. 

Η συναυλία θα δοθεί στις 17 και της 18 Σεπτεμβρίου (9 μ.μ.) από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle.

Στη μουσική αυτή βραδιά οι Uli Jon Roth, Ray Wilson, Liz Vandall και Marketa Poulickova θα «ενώσουν» το hard rock και το progressive rock με τον Βιβάλντι. Σημειώνεται ότι η φετινή συναυλία αποτίει φόρο τιμής στον Τάσο Αλεξόπουλο, εμπνευστή της ιδέας να «φέρει» στη χώρα μας το μοναδικό αυτό μουσικό γεγονός.

Μέλος των Scorpions στα πιο δημιουργικά χρόνια τους, ο Uli Jon Roth καταξιώθηκε διεθνώς ως πρωτοπόρος δεξιοτέχνης της ηλεκτρικής κιθάρας, ενώ τόσο το κοινό όσο και οι κριτικοί τον χαρακτήρισαν υποψήφιο διάδοχο του Τζίμι Χέντριξ.

Κάθε δίσκος στη solo καριέρα του αποτελεί ορόσημο και σημείο αναφοράς στην ιστορία της rock-classic μουσικής. Ο πρώην τραγουδιστής των Genesis Ρέι Γουίλσον θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος των Φιλ Κόλινς και Πίτερ Γκάμπριελ, όπως «Another Day in Paradise», «Congo», «Mama», «Land of Confusion», «Solsbury Hill» κ.ά. Συμμετείχε στα φεστιβάλ Rock am Ring και Rock im Park και ύστερα από τουλάχιστον 20 έτη καριέρας το «Classic Rock Magazine» τον έχει αναγνωρίσει ως έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν υπάρξει ποτέ.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας είναι μία από τις κορυφαίες ορχήστρες στην Ευρώπη όσον αφορά την ενορχήστρωση και την ηχογράφηση μουσικής από κινηματογραφικές ταινίες. Προκειμένου να κάνει ευρέως γνωστή τη ροκ μουσική, την έχει ενσωματώσει στο κλασικό ρεπερτόριο, δίδοντας συναυλία και ερμηνεύοντας θρυλικά ροκ κομμάτια.

Το αρχαιότερο μουσικό σύνολο στην Ελλάδα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, έχει ερμηνεύσει αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα