Μοναδική έκδοση για έναν έξοχο Ελληνα

Ιων Δραγούμης: ο πατριδολάτρης στοχαστής, που έπεσε θύμα της ξενόδουλης σπείρας των βενιζελικών. Δολοφονήθηκε στις 31 Ιουλίου 1920 στο κέντρο της Αθήνας από τραμπούκους και πληρωμένους φονιάδες της παράταξης που μας οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή και εξασφάλισε την κυριαρχία των ξένων στην πατρίδα μας για περίπου έναν αιώνα. Με τον Δραγούμη ζωντανό, αυτός ο συλλογικός εξευτελισμός δεν θα ήταν εφικτός.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αύριο, στην πλήρη έκδοσή της, θα συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό βιβλίο, που αφορά αυτό το τεράστιο ελληνικό μέγεθος και τιτλοφορείται «Ιων Δραγούμης - Οι ιδέες και οι αγώνες του, το έργο και η δολοφονία του». Συγγραφείς, ο αλησμόνητος καθηγητής δρ Ιωάννης Κ. Χολέβας και ο Αθανάσιος Κόρμαλης.

Η εφημερίδα μας είναι η πρώτη και η μοναδική στη χώρα που αποτίνει έμπρακτα φόρο τιμής στον Ιωνα Δραγούμη, προσφέροντας ένα βιβλίο για τη ζωή, τους εθνικούς αγώνες, την ιδεολογία του και τη θυσία του.

Είναι μια έκδοση που δεν πρέπει να χάσει κανείς Ελληνας που νιώθει μέσα του ζωντανό τον πόθο για μια Ελλάδα αντάξια του ιερού ονόματός της.

Ο Δραγούμης απευθυνόταν στους Ελληνες και, όπως διαβάζουμε στο βιβλίο (σελ. 122-123), τους πρότεινε: «Είστε ελεύθεροι, ω Ρωμιοί, και δεν το νοιώθετε; Είστε ελεύθεροι για να γίνετε νικητές ανάμεσα στις φυλές, στα κράτη και στους πολιτισμούς και κάθεστε;... Από την πρωτινή ελληνική ψυχή σας απόμειναν σημαντικά σημάδια στα σωθικά σας. Μα τι κι αν εχάσατε μερικά άλλα στοιχεία; Μήπως δεν αποχτήσατε καινούργια και διαφορετικά; Την ψυχή, την ανθρώπινη, την ελεύθερη, την πλατύτερα ελληνική δεν την εχάσατε... Πώς δεν νοιώθετε τη δύναμη που κρύβει μέσα της, ίδιο νέο φυτό ζουμερότατο, η ράτσα σας η καινούργια; Αυτή η δύναμη θα δημιουργήσει, μάθετέ το, τον καινούργιο σας πολιτισμό... Εχετε στα σπλάχνα σας, βαστάτε στα χέρια σας ικανότητα και αξία για να πλάσετε καινούργια καλούπια και δεν ενθουσιάζεστε και δεν συναρπάζεστε και δεν μεθάτε από διονυσιακή μανία; Ποια στραβωμάρα σάς κατέχει; Ανοίξτε τα μάτια σας, ανοίξτε τα μάτια σας».