ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Οι Γερμανοί προσπαθούν να αποφύγουν να πληρώσουν το αναγκαστικό δάνειο που έλαβαν από την κατεχόμενη Ελλάδα και τις πολεμικές επανορθώσεις, αλλά θα υποχρεωθούν να το πράξουν. Την 1η Σεπτεμβρίου η εφημερίδα μας, σε αυτή τη στήλη, έγραφε τα ακόλουθα: «Το κλείσιμο των λογαριασμών με τους Γερμανούς δεν έχει μόνο ηθικό και συμβολικό περιεχόμενο, αλλά και υλικό. Οι Γερμανοί μόνο για το αναγκαστικό δάνειο την περίοδο της Κατοχής οφείλουν στην Ελλάδα περίπου 510 δισ. ευρώ! Αυτό είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στην “κυριακάτικη δημοκρατία” ο ιστορικός ερευνητής Δημοσθένης Κούκουνας (φύλλο της 9ης Σεπτεμβρίου 2012). Και, αντί να μας δώσουν τα οφειλόμενα, μας κουνούν το δάχτυλο για τα δικά μας “χρέη” και ηθικολογούν, ενώ ευρίσκονται εν αδίκω! Η Γερμανία διέπραξε εγκλήματα σε βάρος μας και θα τα πληρώσει μέχρι σεντ».

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, το γερμανικό περιοδικό «Focus», με άρθρο του, απαριθμεί τις βιβλικού μεγέθους καταστροφές που προξένησαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα την περίοδο 1941-1944 και δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις της εφημερίδας μας. Υπενθυμίζεται ότι το «Focus» είναι το πρώτο γερμανικό έντυπο που, πριν μπούμε σε μνημονιακό καθεστώς, σάλπισε την επίθεση εναντίον της Ελλάδας με το εξώφυλλο του τεύχους που κυκλοφόρησε στις 22/2/2010 και είχε φωτομοντάζ με την Αφροδίτη της Μήλου με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της και τίτλο «Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια» (εννοώντας τους Ελληνες).

Τώρα ακόμα κι αυτό το περιοδικό αναγνωρίζει ότι οι Γερμανοί μάς χρωστούν μια πατρίδα ακόμη – γιατί αυτή που κατέκτησαν το 1941 την κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά, αφάνισαν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της, διέλυσαν τις υποδομές και την οικονομία της και δεν άφησαν λίθον επί λίθου.

Μεταξύ άλλων διαβάζουμε σε άρθρο του περιοδικού που αναφέρεται στην πολύπαθη πατρίδα μας: «Οι Ελληνες παρουσίασαν το καλοκαίρι στη γερμανική κυβέρνηση έναν λογαριασμό ύψους 290 δισ. ευρώ […] 91.000 Ελληνες ήταν τα θύματα σφαγών ή άλλων μέτρων καταστολής και καταπίεσης […]. Περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι πέθαναν από πείνα. Πέθανε δηλαδή κάθε 20ός Ελληνας, 70.000 από αυτούς μόνο τον χειμώνα του 1941-42. Συνολικά βαραίνουν τη συνείδηση των Γερμανών περίπου 330.000 Ελληνες, δηλαδή το 4,8% του πληθυσμού. Το 30% του πληθυσμού ήταν μετά το τέλος της Κατοχής ανάπηρο ή ασθενούσε χρόνια.

Εκτός από τις τρομερές ανθρώπινες απώλειες, η χώρα υπέστη επίσης σοβαρές ζημίες στην οικονομία και στις υποδομές της, λόγω των συστηματικών λεηλασιών και των καταστροφών. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταστράφηκε εξαιτίας των πολύ μεγάλων αναγκαστικών δανείων, ύψους 476 δισ. μάρκων, με τα οποία χρηματοδοτήθηκε το γερμανικό καθεστώς κατοχής».

Η Δικαιοσύνη βαδίζει προς το μέρος τους με βήματα αργά αλλά σταθερά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα