Εισβολή από παντού

Οι Βούλγαροι ξεγυμνώνουν λαθρομετανάστες και μας τους στέλνουν πίσω
Εγκληματικές ευθύνες! έκλεισαν φυλάκιο στα σύνορα
Άγριες καταστάσεις! Τρεις Αφγανοί πήγαν να βιάσουν νοσηλεύτρια σε hot spotAνοίγει πάλι ο Ερντογάν τη στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και τον Εβρο, προκαλώντας ιδιαίτερο προβληματισμό στην Αθήνα, η οποία δείχνει ανήμπορη να ελέγξει την κατάσταση.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη της, να διαχειριστεί αποτελεσματικά και με βιώσιμους όρους το Προσφυγικό, όταν ως αντιπολίτευση αρκούνταν να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και την ιδεοληψία του περί ανοιχτών συνόρων για την έξαρση των ροών από την Τουρκία.

Τώρα, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες αντιλαμβάνονται ότι οι μεταναστευτικές ροές πρέπει να αντιμετωπιστούν ρεαλιστικά. Βέβαια, σχέδιο δεν φαίνεται ότι υπάρχει.

Μόνο τον Σεπτέμβριο σχεδόν 3.500 άνθρωποι πέρασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου! Από την 1η του μήνα μέχρι και χθες, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο πέρασαν 2.078 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 589 και στη Σάμο 802.

Οι αυξητικές τάσεις των ροών, ιδιαίτερα προς τη Λέσβο, φαίνεται από το ότι από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα το πρωί στη Λέσβο πέρασαν 808 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ολόκληρο τον Αύγουστο στα νησιά του βόρειου Αιγαίου είχαν περάσει 5.813 πρόσφυγες ή και μετανάστες: 3.866 στη Λέσβο, 685 στη Χίο και 1.262 στη Σάμο.

Συγκριτικά, το 2018 όλη τη χρονιά 33.000 και φέτος μέχρι τώρα 31.000. «Είναι γεγονός ότι η Τουρκία διαχρονικά χρησιμοποιεί το Μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης, οφείλεται εν πολλοίς και στη νέα μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Ερντογάν.

Χιλιάδες κόσμος έχει εκδιωχθεί από την Κωνσταντινούπολη και οι περισσότεροι έχουν καταλύσει στα παράλια, άρα αυτό είναι ένα γεγονός που σίγουρα μας προβληματίζει» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πράγματι, εκτός από τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη και Βούλγαρους διακινητές, ανοίγει τώρα ένα νέο μεγάλο μέτωπο ανοίγοντας την «κάνουλα» των προσφύγων και μεταναστών στον Εβρο.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός προκαλούν σοκ. Ανθρωποι φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους πέρασαν τα σύνορα.

Οι θρασύδειλοι Βούλγαροι διακινητές μεταναστών έγδυσαν παράτυπους μετανάστες, για να είναι σίγουροι ότι δεν θα γυρίσουν πίσω στο βουλγαρικό έδαφος, και φρόντισαν να κλέψουν από τους μετανάστες ρούχα, διαβατήρια, προφανώς χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα, σε μερικούς ακόμα και τα εσώρουχα.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, το πέρασμα στο συγκεκριμένο σημείο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων είναι χερσαίο και είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμο. Κάτοικος της περιοχής αναφέρει πως και στο παρελθόν υπήρχαν ροές μεταναστών, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί, ενώ αναρωτήθηκε:

«Τι είναι, όμως, αυτό που άλλαξε και απελευθέρωσε τα χέρια των Βουλγάρων διακινητών;»

Αφγανοί πήγαν να βιάσουν νοσηλεύτρια

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μια νοσηλεύτρια στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης αλλοδαπών στην περιοχή Φυλάκιο της Ορεστιάδας, όταν τρεις ανήλικοι Αφγανοί επιχείρησαν να την κλειδώσουν στο ιατρείο για να τη βιάσουν!

Οι τρεις ανήλικοι μετανάστες, αφού πέρασαν τα σύνορα, οδηγήθηκαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης που βρίσκεται στην Ορεστιάδα για να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις.

Στο ιατρείο τούς περίμενε η νοσηλεύτρια, η οποία δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί αυτό που θα της συνέβαινε. Εκείνη την ώρα η γυναίκα ήταν μόνη της στο μικρό δωμάτιο, νομίζοντας ότι θα συνεχιστούν η ρουτίνα των ιατρικών εξετάσεων, η λήψη αίματος και ιστορικού και η εξέταση των νεοεισερχομένων.

Ούτε η ίδια δεν μπορούσε να πιστέψει ότι λίγες στιγμές μετά ήταν ανήμπορη να προστατέψει τον εαυτό της από τις ανώμαλες ορέξεις των τριών νεαρών. Οι Αφγανοί, όταν διαπίστωσαν ότι η νοσηλεύτρια ήταν μόνη, επιχείρησαν να κλειδώσουν την πόρτα και να της επιτεθούν, με προφανή στόχο να την ακινητοποιήσουν και να τη βιάσουν.

Η γυναίκα όταν κατάλαβε τι θα συνέβαινε λειτούργησε ενστικτωδώς. Έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Επενέβη ένας υπάλληλος του hot spot μαζί με ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία απομάκρυνε από το ιατρείο τους ανηλίκους.

Το περιστατικό με την επίθεση στη νοσηλεύτρια προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία σε όσους παρέχουν υπηρεσίες στο κέντρο υποδοχής, που είναι υποστελεχωμένο.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα