Αμ’ έπος αμ’ έργον

Τελικά, «λεφτά υπάρχουν»! Επειτα από τόσα χρόνια, που οι Ελληνες πολιορκούνταν από τις προπαγανδιστικές συστοιχίες οι οποίες εκτοξεύουν καταστροφολογίες, βρέθηκε και μια καλή είδηση για να ειπωθεί από επίσημα χείλη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνάντηση που είχε με οικονομικούς συντάκτες παρουσίασε την πορεία της οικονομίας πολύ πιο αισιόδοξη απ’ όσο εκτιμάτο από στελέχη της Ν.Δ. στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, τον Αύγουστο, τα καθαρά έσοδα του Προϋπολογισμού σημείωσαν υπέρβαση κατά 287.000.000 ευρώ πάνω από τον στόχο, κι αυτό «πιστοποιεί τις θετικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στο δημοσιονομικό μέτωπο».

Πέρα από τις λοιπές τεχνικές λεπτομέρειες, υπάρχει το πολιτικό και το κοινωνικό θέμα: Αφού δεν είμαστε με το μαχαίρι στον λαιμό και δεν μας λείπει πια «η επόμενη δόση» (όπως αρέσκονταν να λένε όσοι κάλυπταν τον δικό τους δόλο ή την ανικανότητα πίσω από τις… δόσεις των πιστωτών), τι θα γίνει με τον λαό;

Η πολιτική των υπερπλεονασμάτων, που ακολουθούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, τον Δεκέμβριο του 2018, έλεγε ότι «η χώρα βρίσκεται σε πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο δημοσιονομικής επιτήρησης σε σχέση με άλλες χώρες και έχει δεσμευτεί για υπερβολικά πλεονάσματα».

Στις 21 Ιουνίου, λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και νυν πρωθυπουργός υποσχόταν ότι «η Νέα Δημοκρατία θα ακυρώσει στην πράξη την καταστροφική πολιτική των υπερπλεονασμάτων, που συνειδητά αυτή η κυβέρνηση εφήρμοσε».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε απόλυτο δίκιο. Τα υπερπλεονάσματα «στραγγαλίζουν» την οικονομία και αφαιρούν ζεστό χρήμα από την αγορά. Τώρα, που λεφτά υπάρχουν, πρέπει να ακυρωθεί αυτή η πολιτική και το χρήμα να επιστρέψει στον κόσμο.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πρέπει να ενημερώσει τους Ελληνες τι πρόκειται να κάνει με το μείζον αυτό ζήτημα – και να το πράξει άμεσα. Αμ’ έπος αμ’ έργον.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα