Τουλουπάκη: Ο Αγγελής έκλεβε έγγραφα από το γραφείο μου

«Βόμβες» μεγατόνων από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς για τον ρόλο που έπαιζε ο πρώην εποπτεύων την έρευνα για την υπόθεση Novartis

«Απασφάλισε» η Ελένη Τουλουπάκη (φωτό) αποδίδοντας ρόλο «Ρασπούτιν» στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύοντα την έρευνα της Novartis Γιάννη Αγγελή, στον οποίο καταλόγισε σωρεία χειρισμών έξω από δικονομικούς κανόνες, με μόνο στόχο να χειραγωγήσει και να βάλει προσκόμματα στην αποκάλυψη της αλήθειας γύρω από την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Στην πολύωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, ο οποίος έχει αναλάβει τη διερεύνηση των καταγγελιών της αναφορικά με τις παρεμβάσεις Αγγελή στο έργο της, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλες τις κινήσεις του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά τη διάρκεια της τρίμηνης εποπτείας του στην έρευνα της Novartis, ο οποίος, όπως φέρεται ότι υποστηρίζει, άλλαζε ακόμα και τις εντολές της προκειμένου να καθυστερήσει την έρευνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Τουλουπάκη επιβεβαίωσε τις «βόμβες» που περιέχονται στις αναφορές της σχετικά με την εν αγνοία της υπεξαγωγή εγγράφων, όπως από τον Ιούνιο είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», από το γραφείο της από τον Γιάννη Αγγελή, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στην περιβόητη συνάντηση των Ελλήνων εισαγγελέων με το FBI στη Βιένη, κατά την οποία ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται ότι αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τους Αμερικανούς σε βάρος συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου.

Το... επιχείρημα

Η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται ότι περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όσα διημείφθησαν στην επίμαχη συνάντηση και αναφέρθηκε στο... επιχείρημα που προέβαλε ο τότε εποπτεύων της έρευνας προκειμένου να μην παραλάβει τα αρχεία για τον κατονομασθέντα πολιτικό, καθώς τα στοιχεία που προέρχονται από τις αμερικανικές Αρχές πρέπει να παραλαμβάνονται μέσω Eurojust.

Στην κατάθεσή της η επικεφαλής κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε ακόμη πως ο Γιάννης Αγγελής, σε δύο διαφορετικούς χρόνους, κι ενώ η ίδια απουσίαζε από το γραφείο της, «εισέβαλε» συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αντέγραψε σε στικάκι δεδομένα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας καθώς και για άλλες υποθέσεις, γεγονότα που, όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνονται από έγγραφες αναφορές γραμματέων και οι οποίες κατατέθηκαν πολύ πριν ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχωρήσει στις δικές του καταγγελίες.

Μάλιστα, φέρεται ότι επισήμανε πως τα εν λόγω στοιχεία ουδέποτε επεστράφησαν στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ενώ έθεσε ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Την ίδια ώρα, κατά την κυρία Τουλουπάκη, ο Γιάννης Αγγελής δεν περιορίστηκε σε αυτά, αλλά υπεξήγαγε και πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα του FBI για τη φαρμακοβιομηχανία, τα οποία εν τέλει επέστρεψε, χωρίς η ίδια να γνωρίζει εάν κράτησε αντίγραφα.

Στόχος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως φέρεται ότι τον περιέγραψε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ήταν η καθυστέρηση της έρευνας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε συγκεκριμένα περιστατικά μεταξύ των οποίων περιπτώσεις όπου ο κ. Αγγελής άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Η εισαγγελική λειτουργός επιφυλάχθηκε να δώσει ακόμη περισσότερα στοιχεία όταν κληθεί για να καταθέσει στον Αρειο Πάγο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τους χειρισμούς της στην υποθεση Novartis.

Την ίδια ώρα, πηγές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αναφερόμενες στο διαμέρισμα της πλατείας Μαβίλη όπου λαμβάνονταν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis, εξηγούν πως η συγκεκριμένη πρακτική προβλέπεται από τον νόμο περί προστασίας μαρτύρων, οι οποίοι για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν οι ίδιοι στην Εισαγγελία Διαφθοράς για καταθέσεις. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η μίσθωση του διαμερίσματος είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας και όχι της Εισαγγελίας.