Το «μπαλέτο των μπαλέτων»

Τη «Λίμνη των Κύκνων» φέρνει το Russian Ballet Τheater

Μία από τις πιο αναγνωρισμένες ομάδες κλασικού χορού στη Μόσχα, το Russian Ballet Τheater, παρουσιάζει το διάσημο μπαλέτο «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρ. Πολυτεχνείου 32, 210-4143310) από τις 9 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Το «μπαλέτο των μπαλέτων», όπως έχει χαρακτηριστεί η «Λίμνη των Κύκνων», είναι η συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, που συνδυάζει τη μαγεία, το τραγικό και το ειδύλλιο, τον ρομαντισμό, την αγάπη και την εξαπάτηση.Ένας παραμυθένιος κόσμος, όπου το καλό μάχεται με το κακό και η αγάπη με την προδοσία και την απόγνωση.

Από το 1877

Πρόκειται για το μπαλέτο που συνδέθηκε όσο κανένα άλλο με τον χορό, χάρη στη συναισθηματική δύναμη και τη θεατρικότητα της μουσικής του. Ενα αυτόνομο μουσικό έργο με αγαπημένες μελωδίες που αιχμαλωτίζουν και σαγηνεύουν τις αισθήσεις, ήδη από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στο κοινό, στο θέατρο Μπολσόι στις 4 Μαρτίου 1877.

Παράλληλα αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, καθώς για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του απαιτούνται εξαιρετικά δεξιοτεχνικές ικανότητες και λυρισμός. Το Russian Ballet Theater διαπρέπει παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση.

Η ομάδα κλασικού χορού της Ρωσίας ιδρύθηκε το 2000 και ευθύς καθιερώθηκε ως ένα διαρκώς εξελισσόμενο συγκρότημα χορού. Υιοθετεί τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου, περιλαμβάνοντας στο ρεπερτόριό του σχεδόν όλες τις παραστάσεις του «χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου», όπως τα έργα «Λίμνη των Κύκνων», «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Σταχτοπούτα», «Μπαγιαντέρα» και «Δον Κιχώτης».

Ήδη από την ίδρυσή του περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Κίνα, και συνεργάστηκε με επιφανείς καλλιτέχνες διάφορων ομάδων, όπως τα θέατρα Μπολσόι, Μαρίνσκι και Στανισλάφσκι.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 10, 15, 20, 25 και 30 ευρώ.