«Κρυφτούλι» χωρίς στοιχεία από Αγγελή!

Ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης δεν τολμάει καν να κατονομάσει τον Παπαγγελόπουλο και περιορίζεται σε γενικολογίες περί... «Ρασπούτιν»

Δεν τολμά να κατονομάσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο Ιωάννης Αγγελής -στην κατάθεση του οποίου βασίζεται κατά κύριο λόγο η Ν.Δ. για να προχωρήσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής-, όπως αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία».

Ο βασικός μάρτυρας στην εν εξελίξει έρευνα της υπόθεσης Novartis δεν έχει το θάρρος να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του, αλλά κρύβεται αριστοτεχνικά πίσω από τις λέξεις, καθώς αποφεύγει να ονοματίσει τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, παρά επιμένει να μιλά για «Ρασπούτιν». 

Οι αναφορές Αγγελή περί «Ρασπούτιν», πιέσεων και στοχευμένων διώξεων κατά πολιτικών είναι άκρως γενικόλογες και, σε κάθε περίπτωση, δεν συνοδεύονται από κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο. Προκαλεί ομολογουμένως αλγεινή εντύπωση ότι κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να υιοθετήσουν τις αναφορές Αγγελή και να προχωρήσουν στη συγκρότηση προανακριτικής, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν κατονομάζεται πουθενά από τον βασικό μάρτυρα!

Τι κι αν ο εισαγγελέας ρωτά τον κ. Αγγελή σε ποιο φυσικό πρόσωπο αναφέρεται; Εκείνος όχι μόνο δεν απαντά, αλλά βάζει στο κάδρο τούς Μιχάλη Καλογήρου, Ξένη Δημητρίου και Μαρία Παπασπύρου, ισχυριζόμενος ότι εκείνοι γνωρίζουν ποιος είναι ο «Ρασπούτιν». Είναι βεβαίως προφανές ότι και οι τρεις θα πρέπει να κληθούν για κατάθεση.

Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει ότι σκοπός του «Ρασπούτιν» -ή αλλιώς...της ανώτερης δύναμης, όπως τον αποκαλεί- ήταν ήταν να καθοδηγήσει την Ελένη Τουλουπάκη για fast track διώξεις, αλλά και «να με εξουδετερώσει από επόπτη των εισαγγελέων Διαφθοράς, αφού η δική μου στρατηγική έρευνας δεν συμφωνούσε με αυτήν που είχε χαραχθεί μέχρι τότε για τη συγκεκριμένη υπόθεση (σ.σ.: της Novartis)», όπως ανέφερε στην κατάθεσή του.

Σε άλλο σημείο, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η κυρία Τουλουπάκη έβαλε τα... κλάματα όταν ο ίδιος την πίεσε, κατηγορώντας την ότι λέει ψέματα. Μεταξύ πολλών άλλων αναφέρεται και σε ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», ισχυριζόμενος ότι η εφημερίδα μας τον κατηγόρησε επειδή δεν παρέλαβε στικάκι με κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση από το FBI.

Στην πραγματικότητα, το ρεπορτάζ μας ανέφερε ότι αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τους Αμερικανούς αξιωματούχους που αφορούσαν την ύπαρξη ενός λογαριασμού στο εξωτερικό υπουργού, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση, κάτι που άλλωστε υποστήριξε και η Ελένη Τουλουπάκη στη δική της κατάθεση.