Μύδροι Σαμαρά για σχέδιο εξόντωσης, με μεθοδεύσεις και ψευδείς καταθέσεις

Καταγγέλλει και άνωθεν υπόδειξη στις «προσχεδιασμένες ενέργειες των εισαγγελέων»

Περισσότερο επιθετικός από κάθε άλλο μάρτυρα κατά των Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ήταν μέσα από την κατάθεσή του προς τον Αρειο Πάγο ο Αντώνης Σαμαράς. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο πρώην πρωθυπουργός καταγγέλλει σχέδιο για την «πολιτική και ηθική» του εξόντωση, κάνοντας λόγο για «σκοτεινές μεθοδεύσεις, ψευδείς καταθέσεις και χαλκευμένες κατηγορίες για να εξυπηρετήσουν τον κ. Τσίπρα στις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες». 

Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι υπάρχει «ευθεία σύνδεση μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς και των κ.κ. Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου. Όλες οι ενέργειες των Εισαγγελέων ήταν προσχεδιασμένες και σε πλήρη γνώση και καθ’ υπόδειξη των τελευταίων: ο κ. Τσίπρας αποφάσισε και παρήγγειλε την κατασκευή της σκευωρίας, ο κ. Παπαγγελόπουλος, λόγω των ιδιοτήτων του, μερίμνησε ως “Ρασπούτιν” για την υλοποίησή της υποδεικνύοντας ενέργειες στην ευνοούμενή του Εισαγγελέα Διαφθοράς, βρέθηκαν οι πρόθυμοι μάρτυρες που κατέθεταν ό,τι κατά την εκάστοτε πολιτική συγκυρία εξυπηρετούσε τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα».

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει, «από όσες έρευνες έγιναν, όση προσπάθεια κι αν κατέβαλαν και με όσο ζήλο και αν επιδίωξαν την εξασφάλιση στοιχείων για να μπορέσουν να συνεχίσουν την υπόθεση ασκώντας παράνομες διώξεις όπως καταγγέλλουν ήδη οι μάρτυρες αλλά και ο πρώην επιβλέπων το έργο τους Εισαγγελέας, δεν κατάφεραν να βρουν το παραμικρό».

Παράλληλα, εκτιμά ότι «η έρευνα των εξωτερικών στοιχείων των τηλεφωνικών συνδέσεων των εμπλεκομένων, οι κλήσεις, η διάρκεια αυτών και ο γεωεντοπισμός των συσκευών τους θα απέδιδε ευχερώς στοιχεία για τις απευθείας επαφές μεταξύ των εγκαλούμενων μελών της συμμορίας».

Βέλη ο πρώην πρωθυπουργός εκτοξεύει και κατά του εκδότη-δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ενώ αναφερόμενος στη μαρτυρία προστατευόμενου μάρτυρα, σημειώνει ότι «του ζητήθηκε ευθέως να δώσει ψευδή κατάθεση, αποδεικνύοντας έτσι και παρέχοντας επιπλέον στοιχεία για τη διάπραξη του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας εις βάρος μου».

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι «έχοντας ο ίδιος υποστεί πολυεπίπεδη και διαρκή ηθική βλάβη από τις παράνομες ενέργειες των προσώπων που έδρασαν ως συμμορία, εργαλειοποιώντας τη Δικαιοσύνη και κατασκευάζοντας και συντηρώντας ποινικές διαδικασίες επί τη βάσει ψευδών και προσχεδιασμένων καταθέσεων, προσέφυγα αρμοδίως στη Δικαιοσύνη, εκθέτοντας συγκεκριμένα και στοιχειοθετημένα τις αξιόποινες πράξεις ενός εκάστου».

Ειδικότερα, όπως εξηγεί, «εξέθεσα τις παράνομες ενέργειες των τριών Εισαγγελέων, οι οποίες παραβίασαν κατά τρόπο απαράδεκτο όλες τις συναφείς δικονομικές προβλέψεις, που έχουν τεθεί για την ασφάλεια της διαδικασίας και την προστασία του ελεγχόμενου από τη δικαστική αυθαιρεσία».