Ο Φίλης… εκθειάζει την Κεραμέως!

Πανηγυρίζει η άθεη Αριστερά για την απαλοιφή θρησκεύματος και ιθαγένειας από τα απολυτήριαΜε υπεκφυγές επιχειρεί να ελιχθεί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να αιτιολογήσει την αψυχολόγητη ενέργειά της και να αποδεχθεί την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την απουσία αναγραφής του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών στην ελληνική εκπαίδευση.

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, επιστράτευσε νομικισμούς υποστηρίζοντας: «Ωφείλαμε ως κράτος δικαίου να προσαρμόζουμε τα έγγραφα στο πνεύμα της απόφασης της Αρχής. Δεν υπάρχει αντίθετη νομολογία που να μας επιτάσσει κάτι τέτοιο από τα διοικητικά δικαστήρια. Έχουμε απόφαση ανεξάρτητης Αρχής στην οποία η Πολιτεία οφείλει να συμμορφωθεί, όπως με όλες τις αποφάσεις ανεξάρτητων Αρχών».

Απρόσμενο σύμμαχο και υποστήριξη από εκεί που δεν θα το περίμενε βρήκε η Νίκη Κεραμέως στην εθνοκτόνα πολιτική που ακολουθεί για την απαλοιφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας από τα απολυτήρια των μαθητών γυμνασίου και λυκείου.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, που θεωρεί ότι κυνηγήθηκε από την Εκκλησία, έρχεται τώρα από τα… αριστερά να στηρίξει τη διάδοχό του στο υπουργείο, την ώρα που η Νίκη Κεραμέως βάλλεται από τα δεξιά, από τη βάση της Ν.Δ., για μια απόφαση που θα μπορούσε πολιτικά να φρενάρει και να μην πάρει πάνω της ένα δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε θετική την απόφαση της υπουργού Παιδείας για την απαλοιφή θρησκεύματος και ιθαγένειας από τα απολυτήρια.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας εκ του ασφαλούς και με προφανή πολιτική σκοπιμότητα αποδίδει εύσημα και εκφράζει τον απεριόριστο θαυμασμό του στη Νίκη Κεραμέως, αλλά δεν κάνει τη δική του αυτοκριτική γιατί δεν την εφάρμοσε -εφόσον, όπως ο ίδιος λέει, ήταν αυτονόητη η απαλοιφή ιθαγένειας και θρησκεύματος- ο ίδιος επί υπουργίας του.
«Μακιαβελικά» ο Νίκος Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ τείνουν χείρα υποστήριξης στη Νίκη Κεραμέως: «Το υπουργείο Παιδείας και προσωπικά η κυρία Κεραμέως μπορούν να υπολογίζουν στη συμπαράστασή μας απέναντι στις επιθέσεις που ήδη δέχονται από τους σκοταδιστικούς κύκλους, στον βαθμό που επιμείνουν στη θέση τους».

Βέβαια, ο Νίκος Φίλης θέτει και όρους: «Αντίθετα, αν υποχωρήσουν ή προσπαθήσουν να τους εξευμενίσουν (σ.σ.: τους σκοταδιστικούς κύκλους που καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Παιδείας) σε άλλους τομείς (μάθημα Ιστορίας, ιεροδιδάσκαλοι στα σχολεία, εκκλησιαστική περιουσία κ.λπ.), όπως, δυστυχώς, έχει διαφανεί έως σήμερα, θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντι».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα