Βαβέλ για την Novartis

■ Σε σύγχυση τα κόμματα, αηδιασμένος ο λαός από τα βρόμικα παιχνίδια
Εμπλεξαν τις γραμμές τους στη ΝΔ βλέποντας τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε φιάσκο η Προανακριτική

■ Σε έξαλλη κατάσταση ο Σαμαράς, θεωρεί ότι τον εξευτέλισαν

Εκνευρισμός επικρατεί στην πλευρά του Αντώνη Σαμαρά για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση Novartis. Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται ότι είναι θυμωμένος επειδή ο νυν πρωθυπουργός επέλεξε να βγάλει εκτός κάδρου τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Σαμαράς δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς εκλαμβάνει ως προσωπικό του «άδειασμα» από τον κ. Μητσοτάκη την εξαίρεση του κ. Τσίπρα από τον ποινικό έλεγχο της Βουλής και την επικέντρωση αποκλειστικά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για «παρεμβάσεις» και «μεθοδεύσεις» στη δικαστική έρευνα του σκανδάλου της Novartis.

Άλλωστε ο κ. Σαμαράς είχε πρωτοστατήσει στη στοχοποίηση του κ. Τσίπρα ως «ενορχηστρωτή» της «σκευωρίας» κατά των 10 εμπλεκόμενων πολιτικών του αντιπάλων και είχε προχωρήσει και σε μήνυση κατά του κ. Τσίπρα, υποδεικνύοντας απερίφραστα τον τέως πρωθυπουργό ως «ιθύνοντα νου» των «δικαστικών μεθοδεύσεων» που ενέπλεκαν υπουργούς και πρώην πρωθυπουργούς στο σκάνδαλο της Novartis.

Ο κ. Σαμαράς φέρεται ότι μελετά τις επόμενες κινήσεις του και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια ούτε θα αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα τη γραμμή Μητσοτάκη ότι οι πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα κρίθηκαν στις εκλογές και ως εκ τούτου δεν μπορεί οι ευθύνες ενός πρώην πρωθυπουργού να κρίνονται από τα ειδικά δικαστήρια.

Ενδεικτικό αυτού του κλίματος και των προθέσεων του πρώην πρωθυπουργού είναι το άρθρο της ιστοσελίδας antinews -η οποία απηχεί τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά-, όπου εξαπολύεται μια ολομέτωπη και εφ’ όλης της ύλης επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό άρθρο με τίτλο «Με τι δεν είναι συνεπής ο κ. Μητσοτάκης;» γίνεται μνεία με επιθετικό τρόπο για τις «κυβιστήσεις» του κ. Μητσοτάκη αλλά στιγματίζονται ειδικά οι χειρισμοί στη Novartis.

«Την καλύτερη κωλοτούμπα όμως οι κυβερνώντες την κρατούσαν για το τέλος. Αθώωσαν εν ριπή οφθαλμού τον άλλοτε σκευωρό Αλέξη. Ολα τα μηχανεύτηκε ο Παπαγγελόπουλος» αναφέρεται στο άρθρο, ενώ παράλληλα όχι μόνο στιγματίζεται η εξαίρεση Τσίπρα από την Προανακριτική αλλά στρώνεται το έδαφος για να χρεωθεί τυχόν φιάσκο προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το σκάνδαλο

Ο κ. Παπαγγελόπουλος -προσθέτει το antinews- «μια ωραία πρωία επειδή δεν είχε τίποτε καλύτερο να κάνει σκέφτηκε να… αποκαλύψει το μεγαλύτερο σκάνδαλο από σύστασης του ελληνικού κράτους, κατηγορώντας πρωθυπουργούς, υπουργούς και διοικητές τραπεζών. Και είναι δεδομένο -εδώ θα είμαστε- ότι ούτε γι’ αυτόν θα αποδειχθεί τίποτα. Κι έτσι η σκευωρία της Novartis, που είχε γίνει προεκλογική σημαία του Μητσοτάκη, ως διά μαγείας θα εξαφανιστεί. Σαν να μην υπήρξε ποτέ».

Όμως τα βέλη του αρθρογράφου δεν σταματούν εκεί, καθώς ο κ. Μητσοτάκης εγκαλείται ότι δεν στέλνει φυλακή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή «κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Τσίπρα όρθιο, ώστε να εδραιωθεί ως ο δεύτερος ισχυρός πόλος», θυσιάζοντας έτσι τη γραμμή Σαμαρά στον «βωμό του δικομματισμού».

«Ο λαός σάς εξέλεξε για να ΦΥΓΕΙ ο Τσίπρας και να αναπνεύσει η πατρίδα, όχι για να χαριεντίζεστε μαζί του. Σύντομα θα διαπιστώσετε την οργή του» καταλήγει με απειλητική διάθεση προς τον κ. Μητσοτάκη ο αρθρογράφος του antinews σημειώνοντας μια σειρά από κυβιστήσεις, από το θέμα τις οικονομίας και το Μεταναστευτικό έως τα εθνικά.

«Η επαίσχυντη συμφωνία από εκεί που ήταν προδοτική ανάχθηκε σε πατριωτική και θα την τιμήσουμε μέχρι κεραίας» αναφέρει και προσθέτει: «Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, έχουμε δεθεί στο αμερικανικό άρμα και παρακαλάμε να χάσουμε μόνο το Καστελόριζο. Το Κυπριακό δεν μας απασχολεί ιδιαιτέρως, ας το ξεπουλήσει ο Αναστασιάδης με τις ευλογίες μας, βεβαίως βεβαίως».

Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ  μετά τις αποκαλύψεις από τις δικογραφίες

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος τις χθεσινές αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» που δημοσίευσε και τις δύο επίμαχες δικογραφίες σχετικά με τη Novartis, οι οποίες βρίσκονται στη Βουλή, κάνοντας λόγο για φιάσκο της Ν.Δ.

«Οι σημερινές (σ.σ.: χθεσινές) αποκαλύψεις για τον κ. Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της Νέας Δημοκρατίας για τη δήθεν σκευωρία Novartis. Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά αμήχανα για “σκευωρία”, βασιζόμενος στις ψευδομηνύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, που δεν έχουν ούτε μισό στοιχείο παρά μόνο αόριστες συκοφαντίες, η Δικαιοσύνη ζητά την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα» αναφέρει η Κουμουνδούρου και εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Μητσοτάκης με τη δειλία του να παραπέμψει σε Προανακριτική και τον Αλέξη Τσίπρα για να γλιτώσει και ένα δεύτερο φιάσκο αναίρεσε όλες τις ασυναρτησίες του κ. Σαμαρά περί “σκευωρίας” και ομολόγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ψευδομηνυτής είναι απλά κοινοί συκοφάντες. Το μόνο που μένει να πει ο κ. Μητσοτάκης είναι εάν και αυτός, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έχει “χάσει πάσα ιδέα για το FBI”, επειδή τόλμησε να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis».

Στους ίδιους τόνους κινήθηκε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. «Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σκευωρίας» στην υπόθεση Novartis δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης. Προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας κατήγγειλε ο Νίκος Βούτσης.

«Ο τρόπος που επιλέγεται μέσω των μηνύσεων που έκαναν πολιτικά πρόσωπα κι αυτός ο διαχωρισμός που γίνεται και η Προανακριτική για τον κ. Παπαγγελόπουλο δείχνουν μία προσπάθεια να μη φτάσουμε στον πυρήνα της αλήθειας» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα