Η προπαγάνδα της Άγκυρας

Η Τουρκία κατάφερε νίκες σε βάρος της Ελλάδας μόνο όταν τη βοήθησαν -με κάθε τρόπο- η Δύση και η Ρωσία. Οταν «παίζουμε επί ίσοις όροις», ηττάται κατά κράτος.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό προβάλλεται μια εικόνα «παντοδυναμίας» της Τουρκίας, επειδή οι μυστικές υπηρεσίες της, χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο «πειθούς» το χρήμα, έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε μηχανισμούς ενημέρωσης, παραγωγής εντυπώσεων και ιδεολογίας στην Ελλάδα.

Ούτε μία ημέρα δεν περνάει που να μην παρακολουθήσει τμήμα του ελληνικού κοινού τουρκικά σίριαλ, ειδήσεις για τις νέες προόδους της τουρκικής βιομηχανίας, για τον τουρισμό της, για την καθημερινότητα του Ερντογάν, για τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά ινδάλματά της, για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς της και οτιδήποτε άλλο μπορούν να σκαρφιστούν οι προπαγανδιστές της ισχύος της.

Κι όμως, η ερντογανική Τουρκία είναι ένα θηρίο φτιαγμένο από πεπιεσμένο χαρτί και μπορεί να μας πλήξει μόνο αν απομονωθούμε διεθνώς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανημποριάς των γειτόνων σε μια σειρά από ζητήματα είναι αυτό που αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» με δημοσίευμά της, που λέει ότι τα δύο γεωτρύπανά της, «Φατίχ» και «Γιαβούζ», που είχαν στείλει οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ, απεσύρθησαν κακήν κακώς επειδή «ξέμειναν από υλικά»!

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι ιδιωτικές εταιρίες που προμήθευαν την Τουρκία με αυτά τα υλικά που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των γεωτρυπάνων έχουν έδρες στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Οι αποστολές των υλικών διακόπηκαν λόγω των παράνομων γεωτρήσεων και κατόπιν πολιτικών πιέσεων από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Επίσης, για τους ίδιους λόγους η Τουρκία δεν μπορεί να προμηθευτεί υλικά για τα γεωτρύπανά της ούτε από γαλλικές εταιρίες ούτε από ιταλικές.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι η Τουρκία είναι… ασήμαντη ούτε ότι θα σταματήσει ποτέ να αποτελεί η πολιτική της μέγα κίνδυνο για το έθνος μας. Η απόσυρση των γεωτρυπάνων αυτής της χώρας δείχνει ότι όσο είναι επικίνδυνη η υποτίμηση του αντιπάλου άλλο τόσο δόλια είναι και η υπερτίμησή του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα