Ο Πούτιν θα γεμίσει τα σιλό του Μαδούρο με σιτηρά!

Αντιμέτωπος με τη χειρότερη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα του στην πρόσφατη ιστορία της…… ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο μετέβη στη Μόσχα αναζητώντας τη στήριξη του φίλου του Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και των ρωσικών κολοσσών.

Ο Πούτιν επανέλαβε τη στήριξή του στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας επισημαίνοντας ότι υποστηρίζει τον διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ώστε να βρεθεί διέξοδος στην πολιτική κρίση.

Να σημειωθεί πάντως ότι η μεσολάβηση της Νορβηγίας για να βρεθεί λύση ανάμεσα στις δύο πλευρές «ναυάγησε», καθώς η κυβέρνηση Μαδούρο αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά και τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ.

Η Μόσχα ετοιμάζεται να χορηγήσει έως 600.000 τόνους σιτηρά στη Βενεζουέλα έναντι των 254.000 τόνων που χορήγησε πέρυσι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, που επικαλείται ενημερωτικό έντυπο το οποίο εκδόθηκε πριν από τις συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες της Βενεζουέλας και της Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έδωσαν το πράσινο φως για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος επτά αξιωματούχων της Βενεζουέλας που κατηγορούνται κυρίως για «βασανιστήρια». Η απόφαση ελήφθη από τους μόνιμους αντιπροσώπους των «28».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα