«Προσγείωση» με προσφυγικό!

Επιστροφή από ΗΠΑ με υπουργικό για το νομοσχέδιο χορήγησης ασύλουΕπιστροφή στη δύσκολη πραγματικότητα από σήμερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του, μετά την επίσκεψή τους στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Για σήμερα το πρωί (10.30 π.μ.) έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο, με θέμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου και ενώ το Προσφυγικό δείχνει ως το πλέον σημαντικό -και με απρόβλεπτες εξελίξεις- πρόβλημα για το Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο κ. Μητσοτάκης, που το Σαββατοκύριακο -μετά τη Νέα Υόρκη- βρέθηκε με τη σύζυγό του Μαρέβα στη Βοστόνη για να περάσουν λίγες ώρες μαζί με τον γιο τους Κωνσταντίνο, ο οποίος σπουδάζει εκεί, με ένα βίντεο διάρκειας 1:45 λεπτών συνόψισε την πενθήμερη επίσκεψή του στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται οι ομιλίες στα Ηνωμένα Εθνη, οι συναντήσεις με τους Εντι Ράμα, Ταγίπ Ερντογάν και Ζόραν Ζάεφ, η προετοιμασία για τις συνεντεύξεις στη «Washington Post» και στο Bloomberg, καθώς και οι επαφές με τον κόσμο.

Το βίντεο ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό του πρωθυπουργού στο twitter, όπου έγραψε: «Στην 74η Σύνοδο της Γ.Σ. του ΟΗΕ. Στο επίκεντρο, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη γειτονιά μας, η ανάδειξη της Ελλάδας σε επενδυτικό προορισμό, η κλιματική αλλαγή και η σύσφιξη των σχέσεων με την ελληνική Ομογένεια».

Ερωτήματα

Στα βασικά ερωτήματα που προέκυψαν μετά τις συναντήσεις αυτές του κ. Μητσοτάκη, ωστόσο, και ιδίως με τον Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά και με τον Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών το επιτελείο του πρωθυπουργού δεν μας διαφωτίζει. Στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιθέτως, δηλώνουν ικανοποιημένοι από την έκβαση του ταξιδιού, αν και η πολυπόθητη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δεν έγινε, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα «ξαναμπαίνει στον χάρτη ως μια χώρα αξιόπιστη, σοβαρή, σύγχρονη, που έχει αφήσει πίσω της την κρίση και τη μιζέρια».

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του, σημειώνοντας: «Από το κλίμα που υπήρξε και τα μηνύματα που πήραμε μπορούμε να είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι. Η Ελλάδα, πλέον, είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που αλλάζει σελίδα στο εσωτερικό και συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις στο εξωτερικό» τόνισε. Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού στις αρχές Νοεμβρίου θα είναι η Κίνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα