Τζόνσον: Δεν παραιτούμαι, θα μείνω για το Brexit

«Καλύτερα νεκρός παρά νέα παράταση»

Απόλυτα ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις του ήταν χθες ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μιλώντας στο BBC δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί για να αποφύγει την καθυστέρηση του Brexit πέραν του τέλους Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς αν θα παραιτηθεί, ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε: «Οχι, έχω αναλάβει να ηγηθώ του κόμματος και της χώρας μου σε μία δύσκολη περίοδο και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό. Πιστεύω ότι είναι ευθύνη μου να το πράξω».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τζόνσον έχει υποστηρίξει ότι θα βγάλει τη Βρετανία από την Ε.Ε. με ή χωρίς συμφωνία για το Brexit, παρά την ψήφιση ενός νόμου από το Κοινοβούλιο που απαιτεί από τον ίδιο να ζητήσει την παράταση της χρονικής προθεσμίας για το Brexit στην περίπτωση που τα μέλη του Κοινοβουλίου δεν εγκρίνουν μια συμφωνία.

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει με το χαρακτηριστικό του ταμπεραμέντο ότι θα ήταν καλύτερο «να βρεθεί νεκρός σε ένα χαντάκι» παρά να ζητήσει μία παράταση.

Ο Φάρατζ

Την ίδια ώρα, ο ιδρυτής και ηγέτης του κόμματος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για μια έδρα στο βρετανικό Κοινοβούλιο, όποτε και αν προκηρυχτούν εκλογές. «Φυσικά και θα είμαι παρών» δήλωσε ο Φάρατζ στο Sky News, όταν ρωτήθηκε αν θα είναι υποψήφιος.

Το κόμμα του Φάρατζ νίκησε στις εκλογές που έγιναν τον περασμένο Μάιο στη Βρετανία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας πάνω από το 30% των ψήφων, την ώρα που οι Συντηρητικοί μόλις και μετά βίας είχαν έρθει πέμπτοι, συγκεντρώνοντας ποσοστό 8,8%.