Ταινία η ζωή του Κώστα Μητσοτάκη!

Οι «Ορεινές συμφωνίες» παρουσιάζουν άγνωστες πτυχές του Κρητικού πολιτικού, αλλά και την τελευταία συνέντευξή του!«Ορεινές συμφωνίες» είναι ο τίτλος της ταινίας που αποτυπώνει στιγμές από τη ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και παρουσιάζει το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης». Μια ταινία για τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό, που με τις απόψεις, τις επιλογές και κυρίως τη στάση του αγαπήθηκε, αλλά και αμφισβητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον σύγχρονο πολιτικό στη χώρα μας. 

Μένοντας μακριά από τα στενά πρότυπα των ντοκιμαντέρ, η ταινία επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητας του τόσο γνωστού, αλλά ταυτόχρονα και τόσο «άγνωστου» Ελληνα πολιτικού.

Οι δύο καταδίκες του σε θάνατο από τους ναζί, η βαθιά του επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, η πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης, αλλά και η αγάπη του για τη σύντροφό του Μαρίκα και το καταφύγιό του στην ποίηση αποτελούν μερικές μόνο από τις «στάσεις» της ταινίας στη μακρά και περιπετειώδη διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Οι «Ορεινές Συμφωνίες» μεταφέρουν στον θεατή, με τρόπο απρόσμενο, στιγμές ζωής του εμβληματικού πολιτικού, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, των συνεργατών, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είκοσι ημέρες πριν από τον θάνατό του.

Ρόλο καταλύτη στο εγχείρημα του Βαγγέλη Ευθυμίου (σενάριο – σκηνοθεσία) έχει η σχέση σεβασμού και αγάπης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τη φύση. Αναδεικνύεται η σημασία που έδινε ο ίδιος, ως πολίτης και ως πολιτικός, στην προστασία του περιβάλλοντος, και μάλιστα σε μια εποχή όπου η έννοια της οικολογικής συνείδησης ήταν σχεδόν άγνωστη.

Οι «Ορεινές Συμφωνίες» θα ξεκινήσουν να προβάλλονται στους κινηματογράφους στις 31 Οκτωβρίου από τη Feelgood Entertainment και τα έσοδα από την ταινία θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δέντρου των Λευκών Ορέων.

Τη μουσική υπογράφει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, η φωτογραφία είναι του Βαγγέλη Κουλίνου, η οργάνωση παραγωγής της Μυρτώς Βουνάτσου, η εκτέλεση παραγωγής της εταιρίας LandArt Productions. Η ταινία διαρκεί 80 λεπτά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα