Ο Τζουλιάνι στο επίκεντρο της έρευνας για τον Τραμπ

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τους Ουκρανούς να εμπλέξουν τον ΜπάιντενΟ πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης και προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, εξελίσσεται σε κεντρικό ήρωα του θρίλερ με τη διενέργεια έρευνας για ενδεχόμενη παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, εξαιτίας της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον περασμένο Ιούλιο. 

Οπως ανακοίνωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων χθες, τρεις διαφορετικές επιτροπές του νομοθετικού σώματος κλήτευσαν τον Τζουλιάνι ώστε να παραδώσει έγγραφα σχετικά με την έρευνα παραπομπής.

Οι Δημοκρατικοί επικεφαλής των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων, Πληροφοριών και Εποπτείας της Βουλής υπογραμμίζουν στη γραπτή τους ανακοίνωση ότι ο Τζουλιάνι παραδέχθηκε σε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο πως ζήτησε από την κυβέρνηση της Ουκρανίας να «βάλει στο στόχαστρο» τον Τζο Μπάιντεν, τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και πιθανό πολιτικό αντίπαλο του Τραμπ στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2020.

Αποκάλυψη

Την ίδια ώρα, η «Wall Street Journal» αποκάλυψε ότι, κατά τη διάρκεια της επίμαχης τηλεφωνικής συνομιλίας Τραμπ – Ζελένσκι, μεταξύ των παρευρισκομένων στο οβάλ γραφείο βρισκόταν και ο υπουργός Εξωτερικών -και ισχυρός άνδρας του Λευκού Οίκου- Μάικ Πομπέο.

Στο μεταξύ, οι «New York Times» αποκάλυψαν με τη σειρά τους ότι ο πρόεδρος Τραμπ, σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, του ζήτησε να τον βοηθήσει να συγκεντρώσει πληροφορίες που θα συνέβαλλαν στο να περιέλθει σε ανυποληψία η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μούλερ για την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Το γεγονός επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης, ο οποίος μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι πάντα διατεθειμένη να προσφέρει τη βοήθεια και τη συνεργασία της στις προσπάθειες να χυθεί φως σε ζητήματα που τελούν υπό έρευνα» είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας: «Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του (σ.σ.: να προσφέρει συνδρομή) στη συνδιάλεξη με τον (σ.σ.: Αμερικανό) πρόεδρο». Ο Αυστραλός εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς έγινε η εν λόγω τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα