Στη Βουλή τα σκοπιανά διαβατήρια!

Ερώτηση Μυλωνάκη προς τον Δένδια για την αποκάλυψη της «δημοκρατίας»Στη Βουλή φέρνει η Ελληνική Λύση -μέσω κοινοβουλευτικής ερώτησης που κατέθεσε ο Αντώνης Μυλωνάκης στον Νίκο Δένδια- την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» αναφορικά με τη μεθόδευση των Σκοπιανών για τη χρήση των διαβατηρίων παλαιού τύπου με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έως το 2030. 

Επικαλούμενος το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, που φανερώνει την καταπάτηση της άτυπης συμφωνίας Σκοπίων – Ελλάδας για ταχεία χρήση μόνο των νέων διαβατηρίων, ο βουλευτής καταγγέλλει «μικροτεχνάσματα» της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επιχειρεί με κάθε τρόπο να παρατείνει την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας, αρνούμενος να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Συμφωνία την οποία ο βουλευτής αποκαλεί «προδοτική για τη χώρα μας», αλλά «ευεργετική» για τα Σκόπια.

Ο κ. Μυλωνάκης ρωτά την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών πώς σκοπεύει να ενεργήσει για το θέμα της χρήσης παλαιού τύπου διαβατηρίων, αλλά και ποια είναι η θέση της για την κίνηση αυτή, που -όπως επισημαίνει- υποδηλώνει έμμεσα τις αληθινές προθέσεις για την πρακτική ονομασία της χώρας.

«Σκέφτεστε να συγκεντρώσετε τις συνεχείς παραβιάσεις των όρων της συμφωνίας από την πλευρά των Σκοπίων, ώστε να καταγγείλετε ή να ακυρώσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών;» ζητά να πληροφορηθεί μάλιστα ο βουλευτής.

Να σημειωθεί πως, εκτός της Ελληνικής Λύσης, τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου ακόμη μία φορά παραμένουν σιωπηλά, αδιαφορώντας για τις επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, στάση η οποία δημιουργεί πλείστα ερωτήματα.

Το ίδιο ανεξήγητη είναι και η έλλειψη αντίδρασης από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία οφείλει να απαιτήσει άμεσα την κατάργηση των παλαιών διαβατηρίων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα