Περίεργες αντιφάσεις από τον κ. Λοβέρδο!

Ήθελε (και πήρε) την άρση της ασυλίας του, αλλά ζήτησε και την εξαίρεση ΤουλουπάκηAπό τη μία καυχιέται ότι δεν έχει ανάγκη από καμία βουλευτική ασυλία και ότι θα αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο τους «σκευωρούς» ο Ανδρέας Λοβέρδος, και από την άλλη επιχειρεί να αποφύγει όπως ο… διάολος το λιβάνι την Ελένη Τουλουπάκη, καταθέτοντας αίτημα εξαίρεσής της από την υπόθεση της Novartis.

Η βουλευτική ασυλία του ήρθη ομοφώνως από την Ολομέλεια, καθώς οι βουλευτές όλων των κομμάτων ψήφισαν «υπέρ» στη σχετική ονομαστική ψηφοφορία – με εξαίρεση τη Σοφία Βούλτεψη, που καταψήφισε, όπως είπε, εκ παραδρομής.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίμαχη δικογραφία αναφέρεται πως ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ δωροδοκήθηκε με ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να ελέγχεται για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση.

Ο ίδιος βέβαια, μιλώντας στην Ολομέλεια, επανέλαβε τις γνωστές απειλές, κάνοντας λόγο για «άθλιο πολιτικο-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων», το οποίο και θα συντρίψει, όπως είπε, χωρίς βουλευτικά και υπουργικά προνόμια.

Λίγες ώρες πριν από την τοποθέτησή του από το βήμα, ωστόσο, ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αίτηση εξαίρεσης από την υπόθεση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, υποστηρίζοντας ότι είναι συμμέτοχος στα αδικήματα που αποδίδονται στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του και υπάρχει θέμα νομιμότητας με το αίτημα άρσης ασυλίας» υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, που δήλωσε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. ψηφίζει υπέρ της άρσης της ασυλίας, σεβόμενο το δικό του αίτημα.

«Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται η ύπαρξη και η λειτουργία ενός σκοτεινού παραδικαστικού συστήματος, το οποίο γεννήθηκε από τα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το υιοθέτησε, το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ» ισχυρίστηκε, μάλιστα, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., επιμένοντας στην υπεράσπιση του βουλευτή.

Να σημειωθεί, ότι, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο Κυριάκος Βελόπουλος τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας, ενώ «κανένας από εμάς δεν δικαιούται να έχει ασυλία» υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα